Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMIŠLJATO

U kompleksu bunkera na granici skrivali 250 tona pirotehnike

Europol
21.12.2022.
u 10:36

Tih 250 tona ilegalne pirotehnike bilo je skladišteno u kompleksu bunkera u Njemačkoj, odnosno 20 kilometara od nizozemske granice

Nevjerojatan ulov imale su združene policijske snage koje su u kompleksu bunkera na njemačko - nizozemskoj granici pronašle i zaplijenile oko 250 tona razne pirotehnike. Riječ je bila o istrazi koju su zajedno provodile njemačka i nizozemska policija uz pomoć Europola. Priopćeno je i da je riječ o najvećoj zaplijeni ilegalne pirotehnike koja je bila namijenjena nizozemskom tržištu, a uhićene su i dvije osobe.

Tih 250 tona ilegalne pirotehnike bilo je skladišteno u kompleksu bunkera u Njemačkoj, odnosno 20 kilometara od nizozemske granice. Dvojac koji je uhićen nakon istrage koja je trajala godinu dana, sumnjiči se da je bio dio nizozemske kriminalne mreže, koja je ilegalno trgovala vrlo opasnom pirotehnikom.  Sumnjiče se da su legalnim poslom pokušali prikriti ilegalni i to preko tvrtke koja se bavi prodajom dopuštenih pirotehničkih proizvoda. Inače prodaja pirotehnika je strogo regulirana pa je zabranjena prodaja  opasne pirotehnike, koju u svojim "poslovima" znaju koristiti" i razne kriminalne grupe, pogotovo pri eksplozivnima napadima na bankomate. Istraga protiv njih pokrenuta je 2021. nakon anonimne dojave, a ta dojava potom se kombinirala s obavještajnim podacima koji su prikupljeni u nekim drugim istragama koje su se bavile nedozvoljenom trgovinom pirotehnikom što je u konačnici dovelo do uhićenja.  

 

Uhićeni dvojac sumnjiči je da je iznimno opasnu i eksplozivnu pirotehniku skladištio na nesigurnim mjestima te da su ilegalno prodavali iako su znali da je  to strogo zabranjeno te da potencijalno ugrožavaju i okoliš i živote onih koji žive blizu mjestu na kojima su skladištili pirotehniku.

Europol je inače uspostavio  posebnu radnu skupinu koja se bavi ilegalnom trgovinom pirotehnikom. Kažu da su  u studenom ove godine već zaplijenili 350 tona ilegalne pirotehnike, vrijedne oko 25 milijuna eura.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije