Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvijestio V.d. ravnatelja

U KB Dubrava sve više mlađih pacijenata bez komorbiditeta, razvijaju teže kliničke slike

Jedan dan u KB Dubrava - bolnici prenamijenjenoj u COVID centar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
16.11.2020.
u 21:30

U KB-u Dubrava jutros je bilo 340 covid pozitivnih bolesnika, dok je ukupni kapacitet bolnice 625. Također od 71 intenzivnog kreveta, 60 ih je popunjeno.

V.d. ravnatelja KB-a Dubrava Ivica Lukšić izvijestio je u ponedjeljak da je u KB-u Dubrava dosad napravljeno oko 80 operacija kod covid bolesnika s drugim bolestima.

"To znači da zbrinjavamo sve kirurške bolesnike koji imaju covid, ali imaju i neku drugu bolest kojoj treba kirurško liječenje. Imamo dvije operacijske dvorane koje su posebno opremljene za takve uvjete", rekao je Lukšić za Dnevnik HRT-a, dodavši da broj takvih pacijenata raste. 

Lukšić je izvijestio da je zadnjih dana u fokusu Ministarstva zdravstva zbrinjavanje ostalih ne-covid bolesnika koji su do sada "gravitirali" bolnici u Dubravi i da je u tijeku akcija organiziranja njihova zbrinjavanja u druge zagrebačke bolnice i domove zdravlja.

Koordiniraju se liječnici koji nisu direktno angažirani za liječenje covid bolesnika, pa će svoje usluge moći obavljati u drugim zagrebačkim bolnicama, dodao je.

VIDEO Ministar Beroš komentirao situaciju u KB-u "Dubrava": "Situacija je krenula znatno nabolje, aktivirali smo prijašnje planove."

"U tijeku su tehničke pripreme. Nije to tako jednostavan proces. Vjerujem da će do kraja tjedna biti točno naznačeno koje specijalnosti, koji liječnici će ordinirati i u kojim zagrebačkim bolnicama", najavio je Lukšić.

Sve je više težih slučajeva kod mlađih bez komorbiditeta

U KB-u Dubrava jutros je bilo 340 covid pozitivnih bolesnika, dok je ukupni kapacitet bolnice 625. Također od 71 intenzivnog kreveta, 60 ih je popunjeno. 

"Ono što vidimo u posljednjim danima je veći broj bolesnika s težom kliničkom slikom. I to je važno naglasiti jer covid bolest nije rezervirana samo za starije i za one opterećene drugim komorbiditetima", istaknuo je Lukšić.

Zadnjih dana i tjedana imamo sve veći priljev bolesnika mlađe dobi, bez značajnijih komorbiditeta, a razvili su teže kliničke slike, rekao je.

Nakon prosvjeda u bolnici, promjene vodstva i nasilnog prekida opskrbe električnom energijom, Lukšić je rekao je da je pred njima puno izazova, ali da je situacija bolja.  

"Mislim da je komunikacija izravnija i među našim osobljem, da su se stvari složile na mjesto i na dobrom smo putu. Nije puno vremena iza mene, ali važno je naglasiti da sve ovo vrijeme osoblje ulaže enormni trud i napor da se omogući što kvalitetnije liječenje bolesnika", pojasnio je.

Komentara 4

KA
kažemja
22:21 16.11.2020.

Ravnozemljaši se polako stišavaju.

MA
Maux
22:19 16.11.2020.

Vidim ... večeras opet malo članci za širenje panike ... nema popuštanja! Nalog je nalog! Koje biste sreće tek bili da se svi respiratori zauzmu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije