Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U izraelskom zračnom napadu u pojasu Gaze ubijen palestinski militant

20.12.2008.
u 10:53

U izraelskom zračnom napadu u pojasu Gaze u subotu je ubijen jedan palestinski militant samo dan nakon okončanja šestomjesečnog primirja između Izraela i Hamasa koji je na vlasti u toj palestinskoj enklavi, priopćili su izraelska vojska i Palestinci.

Izraelski vojni dužnosnik je kazao kako je meta zračnog napada bila skupina militanata koji su ispaljivali rakete na Izrael.

Palestinski liječnik rekao je kako je ubijen jedan militant, a drugi ranjen u eksploziji rakete u gradu Beit Lahiya na sjeveru Pojasa Gaze. Napad je uslijedio nekoliko sati nakon što su dvije rakete ispaljene iz Pojasa Gaze pale na Izrael ne izazvavši žrtve niti štetu, priopćila je izraelska vojska.

Hamas je u četvrtak proglasio okončanje primirja s Izraelom u Pojasu Gaze potičući izglede za jačanje borbi preko granice.

Prema uvjetima primirja, u čijoj je uspostavi u lipnju posredovao Egipat, palestinski militanti bi prekinuli raketne napade dok bi Izrael za uzvrat postupno oslabio blokadu Pojasa Gaze dopuštajući ulazak više pomoći.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije