Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARANT

U Italiji uhićen Hrvat: Predstavljao se kao diplomat pa danima spavao u hotelu i krstario jahtom

Foto: Pixabay
01.09.2020.
u 17:02

Hrvata je, inače, tražila i policija iz Rima za slična djela prevara.

Talijanski mediji izvijestili su u utorak o Hrvatu koji se danima lažno predstavljao kao diplomat pa je zahvaljujući tome odsjedao u luksuznim hotelima i krstario brodovima. Taj 31-godišnji hrvatski državljanin M. P., s adresom u talijanskom gradu Belluno, koji je od ranije poznat policiji, boravio je 10 dana u luksuznom hotelu na Capriju gdje je posjećivao barove i restorane te iznajmio brod.

Da je riječ o prevarantu shvatilo se tek kad je pokrenua istraga o neplaćenim računima ogromnih iznosa. Policija je prilično lagano ušla u  trag Hrvatu kojeg su i uhitili na spomenutom otoku. Inače, kada su stigli policajci, muškarac se nastavio lažno predstavljati te je glumio uvrijeđenost.

Utvrđeno je da je M. P. prilikom prijave u hotel dao lažan dokument. Kada je trebao platiti, pokazao je lažnu potvrdu da je prebacio novac na račun hotela, ukupno 10.000 eura. Istim je trikom unajmio brod s posadom što je stajalo 4500 eura.

Hrvata je, inače, tražila i policija iz Rima za slična djela prevara.

Komentara 6

SU
Superhero
08:29 03.09.2020.

dobar mu je izbor mjesta - Capri je apsolutno i bez ikakve sumnje najljepse (i najskuplje, poslije Maldiva) mjesto di sam ikad bio. nevjerojatna ljepota, predobri restorani i hoteli ali skuuuuupo

JO
josip44
18:54 01.09.2020.

Sada znate hrvati kako iskoristavaju prvi diplomat, kada lazni diplomat ovo ucini, ja njemu cestitam

Avatar YUKA1962
YUKA1962
18:41 01.09.2020.

Trebaju ga Taijani uzeti za dragovoljca, za testiranje na Covid-19.!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije