Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljsko nasilje

U ime obitelji: Neka pravobraniteljica za ravnopravnost spolova reagira u slučaju Lalovac

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
12.01.2017.
u 20:52

Udruga U ime obitelji u pismu pravobraniteljici Ljubičić, koje je proslijedila i medijima, podsjeća na izjave Tončike Anastasije Lalovac u emisiji "Bujica"

Udruga U ime obitelji zatražila je od pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić da od dužnosnika SDP-a, DORH-a i udruge B.a.B.e. zatraži očitovanje o tome što su poduzeli u vezi s tvrdnjama Tončike Anastasije Lalovac da ju je suprug Boris Lalovac zlostavljao nakon što ih je o tome izvijestila i zatražila pomoć.

Udruga U ime obitelji u pismu pravobraniteljici Ljubičić, koje je proslijedila i medijima, podsjeća na izjave Tončike Anastasije Lalovac u emisiji "Bujica" da ju je suprug verbalno, fizički i na druge načine zlostavljao, da je o tome izvijestila visoke dužnosnike SDP-a, policiju i DORH te anonimno udrugu B.a.B.e., ali da su reakcije izostale.

Slijedom tog iskaza, U ime obitelji poziva pravobraniteljicu da od dužnosnika SDP-a zatraži da "navedu što su učinili kako bi istražili slučaj, te utjecali na sprječavanje daljnjeg obiteljskog nasilja". Od pravobraniteljice očekuje da od DORH-a zatraži izvješće o istrazi tog slučaja, prijavljenog prije četiri mjeseca, kako bi se utvrdilo "je li zbog visoke političke pozicije njezinog supruga izostala zaštita gospođe Lalovac".

Udruga traži da pravobraniteljica zatraži i očitovanje udruge B.a.B.e., financirane javnim novcem, o protokolima postupanja u slučaju anonimnih prijava te da objasni "kakav oblik suradnje imaju s odvjetnicom Natašom Pećarević i drugim odvjetnicima" i napominje da je Anastasija Lalovac rekla da Pećarević u brakorazvodnom sporu zastupa Borisa Lalovca.

Državno odvjetništvo izvijestilo je danas da provjerava vjerodostojnost navoda o obiteljskom nasilju iz kaznene prijave protiv Lalovca. Bivši ministar financija i saborski zastupnik SDP-a Boris Lalovac odbacio je optužbe da je obiteljski nasilnik i najavio da o toj temi više neće javno istupati. SDP je priopćio da najoštrije osuđuje nasilje nad ženama, da tešku obiteljsku situaciju Lalovca i njegove supruge ne može komentirati, ali mjerodavne institucije poziva da taj slučaj što prije istraže.

>> Lalovac: Navodi moje supruge potpuna su neistina, zbog djeteta neću više o tome javno pričati

Komentara 13

GR
granit1
21:31 12.01.2017.

Pored sve bruke i sramote sto se sve desava u ovoj nasoj RH, predsjednistvo SDP-a zakljucuje da kad sve ovo prodje naci ce se nacin da se NASILNIK vrati u javnost i politicki zivot.

AP
apolon
21:25 12.01.2017.

Da...Bas ce se prozvane udruge javiti to vam dodje kao da ocekujete da ce Ante Tomic o spomenutoj aferi napisati deseterac.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
22:04 12.01.2017.

prvo bi vođu udruge babe pozvao i dobro namlatio ne zbog toga što se nisu oglasile ovaj put nego što taktiziraju od slučaja do slučaja... ne daj bože da je ovo šeks, karamarko ili netko iz njihove garniture i to ne govorim da im podilazim nego je naprosto tako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije