Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
granatiranje

U Hami najmanje 40 mrtvih, UN bijesan zbog svakodnevnih borbi

'A handout picture released by Local coordination Committees in Syria (LCC Syria) on February 22, 2012 shows fire on the roof of a building in the Baba Amr neighborhoud of the flashpoint city of Homs,
'-'
28.05.2012.
u 09:43

Pretjerana upotreba sile nad civilima izravno je kršenje međunarodnog prava i obveza sirijske vlade, naglašeno je iz Vijeća sigurnosti UN-a

Najmanje 41 osoba poginula je u bombardiranju Hame u nedjelju kada su sirijski tenkovi i pješadija otvorili vatru na nekoliko gradskih četvrti. Napad sirijske vojske odgovor je na niz napada pobunjenika na cestovne blokade i uporišta Assadovih snaga.

Prema neslužbenim informacijama među poginulima je i pet žena i osmero djece.

Pokolj u Siriji nastavio se samo dva dana nakon što je u Huli ubijeno više od 100 ljudi, javlja Reuters, a Vijeće sigurnosti UN-a osudilo je napad u kojemu je stradao i velik broj djece. Baš kao i jučer za masakr u Huli Assadove snage i pobunjenici krivnju su prebacivali jedni na druge.

Pretjerana upotreba sile nad civilima izravno je kršenje međunarodnog prava i obveza sirijske vlade donesenih rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a, naglašeno je u izjavi Vijeća sigurnosti.

Čak je i Rusija, koja je uz Kinu do sada stajala na strani Sirije, osudila "tragične događaje" i zatražila od UN-a procjenu stvarnog stanja i nasilja u toj zemlji. Ipak, zamjenik ruskog veleposlanika pri UN-u i dalje smatra da su okolnosti masakra u Huli "nejasne" te kako nije potpuno jasno da iza pokolja stoji Assadova vlada.

Ključne riječi

Komentara 9

OL
olovka
11:06 28.05.2012.

Jednostavno rijesiti stvari . Istjerati stoku iz UN ,sprijeciti ameriku da vlada jos jednom drzavom i naravno pobiti sve koji se bore protiv vlasti , i stvar rijesena . Zar to isto nebi radila amerika ili engleska da netko napadne njihove zgrade vlade?

Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:12 28.05.2012.

Fašistički režimi drže zajedno, naravno, znaju ako padne jedan past će i drugi. Assadov režim najviše potpomaže Iran, jer dobro znaju da ako padne Sirija značilo bi brski kraj i Mulokraciji.

PA
patria
10:36 28.05.2012.

Assadov fašistički režim će morati konačno pasti, u krvi nažalost, bez obzira na to tko će i kako poslije vladati Sirijom, ova sadašnja sramotna diktatorska vlast koja se održava represijom, mučenjima i ubijanjem usmjerenima protiv većine svoga vlastitoga naroda je anakronizam koji u današnjem svijetu koji ide u općem smjeru širenja sloboda ne može više dugo opstati. Narod će na kraju srušiti diktatora, a sramota i ljaga za ovo nepotrebno produžavanje krvoprolića i agonije će pasti na Rusiju i Kinu, tradicionalne podupiratelje užasnih vlastodržaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije