Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investicija

U Gospiću otvoren pogon tvornice pekarskih proizvoda

tušak
Iva Vidović/VLM
21.12.2011.
u 15:09

– Ulaganje, kao i život, jedna je velika hrabrost i avantura – kazao je gradonačelnik Kolić koji je svečano otvorio tvornicu.

U Gospiću je danas u podne otvoren milijun kuna vrijedan pogon tvornice pekarskih i slastičarskih proizvoda čiji je direktor i vlasnik Danijel Tušak, osoba proglašena mladim poduzetnikom godine.

Svečanom otvaranju uz njegovu obitelj prisustvovali su i lički političari, od gradskih vijećnika, Ivice Mataije, zamjenika župana, te gradonačelnika Milana Kolića sa zamjenicima.

Pogon od oko 1400 četvornih metara nalazi se u poslovnoj zoni Smiljansko polje, prostire na zemljištu od 6000 kvadrata i zapošljava 31 radnika.

Danijel Tušak prvenstveno je zahvalio svojoj supruzi i roditeljima, začetnicima tvrtke, na potpori, istaknuvši kako su tijekom realizacije projekta uvijek nailazili na otvorena vrata.

– Ovaj objekt u kojem se sada nalazimo u našim je glavama i planovima već pet, šest godina, ali do prije dvije godine, dok Grad Gospić nije objavio natječaj na području poslovne zone, nismo znali bismo li išli u tako velik projekt. No ohrabrili smo se i odlučili ući u ovakav projekt. Vjerujemo da je Lika spremna prihvatiti nove poduzetnike i investicije, imamo sve uvjete, ali treba više hrabrih ljudi – kazao je Tušak.

– Ulaganje, kao i život, jedna je velika hrabrost i avantura. U Hrvatskoj bez te hrabrosti, odlučnosti i vizije nema ni razvoja. Svakodnevno svjedočimo vijestima da se gradovi urušavaju, ali ova poruka iz Gospića govori da treba biti uporan – kazao je gradonačelnik Kolić.

Kazao je da danas u Gospiću ima više od 300 investicija te kako nije sve tako crno.
– Mogu se graditi nove vrijednosti, a mi ćemo i dalje stvarati takvu klimu u Lici – zaključio je.

Dožupan Ivica Mataija istaknuo je da je "mnogo razloga u ljudskom životu za reći ne mogu, teško je, odustajem i predajem se. Takvih je razloga više u vremenu u kojem živimo. Ova obitelj pokazala je da se u ovom vremenu obilježenom krizom može i drugačije".

Otvaranju tvornice trebali su nazočiti i potpredsjednik HDZ-a Darko Milinović te župan Milan Jurković, no zbog iznenadnih obveza to nije bilo moguće.

Komentara 2

JA
james49
15:44 21.12.2011.

Pa da. Tamo i treba takva tvornica, em se puno ima žita, em su u blizini veliki gradovi koji buju to kupovali. Umjesto da budale prerađuju krumpir kojeg imaju.

PG
praseca gripa
23:59 22.12.2011.

Mrzitelji Hrvatske,sto vas tako zabolilo sto se u Smiljanskom polju otvorila ova firma? Nije vam nitko kriv sto ste napravili najveci zlocin poslije drugog svjetskog rata u Europi i sad vam sve smeta. Trebalo je prije mislit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije