Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VITEŠKI TURNIR

Srednjovjekovni vitezovi borili se za naklonost prelijepe Jelene

viteški turnir
13.06.2015.
u 21:22

U programu je nastupilo stotinjak sudionika iz četiri srednjovjekovne viteške udruge iz Zagorja te Zagreba i njegove okolice

Kako se u Zagorju živjelo u srednjem vijeku? Posjetitelji koji su danas poslijepodne došli pokraj zagorskog srednjovjekovnog dvorca Oršić i Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici, a bilo ih je više od 500, mogli su uživati u viteškom turniru, ali i ostalom programu koji je dočaravao život, običaje i način života srednjovjekovnog Zagorja. 

U programu je nastupilo stotinjak sudionika iz četiri srednjovjekovne viteške udruge iz Zagorja te Zagreba i njegove okolice. Uz borbe vitezova koji su se za svoje plemiće borili za naklonost vlasnice dvorca Oršić, prelijepe Jelene, svi posjetitelji mogli su se iskušati i u gađanju lukom i strijelom te bacanju buzdovana i noževa.

Prikazan je i život u vojnom logoru, posjetitelje su zabavljali žongleri i dvorske lude, djeca su u perivoju dvorca mogla uživati u lutkarskim predstavama, a oni nešto stariji pak iskušati stara tradicijska zagorska jela uz zvukove renesansne glazbe.

>> Viteški turnir u čast templarima

>> Vitezovi Zelingradski žele otvoriti srednjovjekovni tematski park u Zelini

Komentara 1

SU
suncesmokvemaslina
21:36 13.06.2015.

Lijepo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije