Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija traži počinitelje

U dvadeset dana dva puta zapaljene jaslice u Voćinu

jaslice
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
09.01.2014.
u 17:39

U oba slučaja, 16. prosinca i prošlog vikenda, točnije u subotu, požar je podmetnut pa policija intenzivno traga za počiniteljima čiji je sramotni čin izazvao osudu javnosti i povrijedio mještane u vrijeme blagdana koji simboliziraju mir, obitelj i zajedništvo.

U nešto manje od dvadeset dana u Voćinu, najpoznatijem marijanskom svetištu Požeške biskupije, jaslice koje su izradili i postavili mladi izgorjele su do temelja.  

U oba slučaja, 16. prosinca i prošlog vikenda, točnije u subotu, požar je podmetnut pa policija intenzivno traga za počiniteljima čiji je sramotni čin izazvao osudu javnosti i povrijedio mještane u vrijeme blagdana koji simboliziraju mir, obitelj i zajedništvo. Načelnik općine Predrag Filić nije želio komentirati slučaj do okončanja policijske istrage, no osudio je vandalizam kao i mještani koji, želeći ostati anonimni, ističu da osobi koja je u stanju dva puta zapaliti jaslice zacijelo ništa nije sveto.  

Nagađanja da je požar u jaslicama dvaput podmetnut zbog netrpeljivosti na vjerskoj i nacionalnoj razini, upozoravaju, treba uzeti s velikom zadrškom. Objašnjavaju da je Voćin općina u kojoj unatoč ratnim strahotama i stradanjima tijekom Domovinskog rata pripadnici svih nacionalnih manjina, među kojima ima Srba, Albanaca, Rusa, zatim doseljenika Hrvata s Kosova i Bosne i Hercegovine godinama nakon rata vode miran suživot, poštujući i uvažavajući međusobne razlike. Nikome nije u interesu od Voćina stvoriti novo nacionalno pitanje, smatraju stanovnici ovog malog potpapučkog mjesta koji ne žele javno u medije.

>>'Spašavanje Isusa': GPS tragačima moraju sprječavati krađe figurica s jaslica

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije