Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLE DEŽURNE SLUŽBE

VIDEO U centru Siska se urušila zgrada oštećena u potresu, nema ozlijeđenih

Urušio se krov na zgradi u centru Siska
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/14
24.08.2022.
u 07:50

Na teren su stigli vatrogasci i policija, a prema prvim informacija, nema ozlijeđenih

Noćas se u Frankopanskoj ulici u Sisku urušila kuća oštećena u potresu. Postavljena je skela za zaštitu pješaka, a cijelo krovište je palo na skelu i cestu. Srećom da nitko nije ujutro prolazio automobilom. Nitko nije ozlijeđen. Do urušavanja je došlo nešto iza pet sati ujutro.

Za ovu je zgradu među prvima izrađen elaborat za rušenje, no zgrada nije srušena. Konzervatori su ocijenili kako je ova ruševina iznimno važna i da ju treba sačuvati. No, 19 je mjeseci prošlo od potresa i nije odrađeno podupiranje kako bi se spasio jedan zid i srušio se ostatak.

- Ovakvih ruševina po Sisku je jako puno i one, očito, čekaju da se same od sebe sruše - kazao je reporter Večernjeg lista Danijel Prerad koji je na mjestu događaja.

Ova će zgrada sada vjerojatno biti uklonjena.

Konzervatori su planirali sačuvati prednji zid zgrade kako bi se sačuvao njen izgled, a ostatak bi se srušio.

Ključne riječi

Komentara 9

TO
tolitol
09:15 24.08.2022.

"Konzervatori su ocijenili kako je ova ruševina iznimno važna i da ju treba sačuvati." - To je problem. Umjesto da se na tom mjestu izgradi suvremen objekt po svim standardima, ustraje se na očuvanju ovoga?

Avatar neugodan
neugodan
09:02 24.08.2022.

Konzervatori?? Da je netko poginuo bas me zanima jel bi netko od tih uhljeba isao u zatvor. Krenuti s bagerima i sve u smece. Ajmo realno, tko jos u tu "pripizdinu" ide gledati "zgrade"???

Avatar Platipus77
Platipus77
09:28 24.08.2022.

Uhićenje Horvata djelomično pojašnjava zašto je obnova Zagreba i Banije bila toliko traljava, no i novoimenovani ministar Paladina je od ožujka imao dosta vremena da stvari pomakne s mrtve točke. Dvije godine nakon potresa mi se još bojimo da nekog ne ubije cigla ili crijep, dok se u Japanu, nakon ovako dugog razdoblja- stanovnici ne bi ni sjećali potresa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije