Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
središnja proslava

U Čavoglavama na proslavi Oluje kamenom gađali ekipu HTV-a

bandić, thompson (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/4
05.08.2010.
u 17:50

Zbivanja u Čavoglavama zasjenio je ozbiljan incident u kojem je napadnuta ekipa HTV-a.

ČAVOGLAVE - Stotine automobila i motocikala već je prijepodne u kolonama vijugalo seoskim cestama prema Čavoglavama, selu podno planine Svilaje, rodnom mjestu Marka Perkovića Thompsona, estradne zvijezde koja već godinama sa svojim suradnicima priređuje usporednu (s onom u Kninu) proslavu obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja. Brojni policajci i redari usmjeravali su promet ka parkiralištima na seoskim livadama i dvorištima, odakle su tisuće posjetitelja pješačili prema središtu sela, gdje se održava središnja proslava. A tamo su ih, kao i prijašnjih godina, dočekali šatori s pečenim mesom i hladnim napicima, te brojni štandovi na kojima su se prodavale palačinke, uštipci, ćevapi, slatkiši, razni suveniri s domoljubnom tematikom, križevi, figurice i sličice kršćanskih svetaca, pultevi s CD-ovima i DVD-ima glazbe i filmova raznog sadržaja, sirevima, vinom, rakijama i drugime.

Nedaleko od Thompsonove kuće, gdje su u njegovo dvorište postepeno pristizali uzvanici, posebno se isticao štand s majicama, šalovoma, kapama i predmetima vezanim uz ime domaćina, a do njega i pult s knjigom Davora Domazeta Loše Domovinski rat 1991-1995, koja se prodavala za 120 kuna.

Ovo ti je prijatelju meni najbolja zabava u ciloj godini - kaže Domagoj, 23-godišnjak koji je u Čavoglave, selo s oko 270 stalnih stanovnika, pristigao iz Stuttgarta. S posebnim veseljem na glavnoj cesti su dočekani motociklisti - bikeri: stotine njih je uz glasno turiranje motora prodefiliralo selom kojima na čelu svake godine bude Thompson na harley-davidsonu, uz glasno odobravanje špalira posjetelja.

Ožeži brajo! Daj mu gasa! Još! - tražili su oduševljeni gledatelji moto-defilea. Posebno zanimljive su publici bile nogometne utakmice reprezentacija branitelja-veterana, svećenika, profesionalnih nogometaša..., kao i svojevrsne olimpijade u starinskih "sportova" Dalmatinske Zagore. Između brojnih uzvanika na proslavu je stigao i šibenski biskup mnsgr. Ante Ivas, koji je nešto ranije održao propovijed u Kninu na misi za domovinu. Stigao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, no ne i predsjednik dr. Ivo Josipović, premda je bilo glasina kako bi i on mogao obići čavoglavska zbivanja. Ipak, domaćin Thompson je upitan za takvu mogućnost odgovorio kako ga on nije pozvao, te kako je moguće da se radi o nečijoj provokaciji. U očekivanju središnjeg događaja, koncerta Thompsona, Mate Bulića, Dražena Zečića i Ivana Mikulića, te vatrometa, tisuće posjetitelja su se zabavljali uz hrane i piće, nadajući se kako kiša neće pokvariti zabavu.

Ključne riječi

Komentara 198

ŠI
šimuka
22:44 05.08.2010.

KIVI Mogu ti reći,da si stvarno,govno od voća.

JO
joana
11:36 06.08.2010.

Sto komentirate gluposti o Thompsonu.Nasa su djeca i muzevi bili na bojisnicama,kada je Thompson pjevao .Sve ovo sto se sada desaje je maslo od komunista.Sta vise hocete i zasto se pravi hajka gdje nema potrebe.Naravno da svako ima pravo slusati svoje pjesme i pjevace,a vise ovo o Thompsonu i izjednacavanje nekakvih ustasa sa njim,stvarno je previse.

PO
power123
08:20 06.08.2010.

O Boze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije