Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koja ideja!

U Brugesu će izgraditi podzemni cjevovod dug 3 km kojim će se prenositi pivo

pivo
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
05.01.2015.
u 18:48

Cjevovod, čija bi izgradnja trebala početi kasnije ove godine, protezat će se od pivovare De Halve Maan do tvornice gdje se pivo puni u boce

U pokušaju da se zaustavi gužva na gradskim cestama koju stvaraju kamioni koji prevoze pivo, u gradu Brugesu u Belgiji će se izgraditi 3 kilometra dug podzemni cjevovod, javlja The Independent.

Izgradnjom cjevovoda s gradskih cesta će se maknuti oko 500 kamiona. Cjevovod, čija bi izgradnja trebala početi kasnije ove godine, protezat će se od pivovare De Halve Maan tvornice gdje se pivo puni u boce. Moći će prenositi 6000 litara piva na sat koje će putovati brzinom od oko 15 do 20 kilometara na sat te će stići punionice za samo 10 minuta.

Iako postoji strah da bi ljudi mogli pokušati doći do piva koje će se transportirati cjevovodom, Xavier Vanneste, vlasnik pivovare prilično je uvjeren da će pivo biti sigurno. Za Euronews je kazao da je cjevovod jači od čelične cijevi.

>> Istraživanje pokazalo: Sve manje građana pije i vozi pod utjecajem alkohola

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
20:09 05.01.2015.

jel se sjećate oca i sina koji su u okolici Ivanić Grada probušili naftovod?... čujem da se sele u Belgiju.. alat nose sa sobom ;-))

QW
qwas33333
18:58 05.01.2015.

mam grem luknje delat.

MB
Marlon Brando
19:47 05.01.2015.

Odite nekaj zgraditi i dati onima kaj su gladni,a ne da ovakove bedastoće zmišlate !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije