Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silovanja i mučenja

U BiH podignuta optužnica protiv četvorice Hrvata zbog ratnih zločina

sudački čekić, suđenje,presuda
Foto: DPA/PIXSELL
16.07.2014.
u 11:10

U optužnici se navod da su optuženi žrtve dovodili sa različitih lokacija u kuće i druge objekte na području Odžaka, gdje su počinili višestruka silovanja

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv četvorice Hrvata koje se terete da su za vrijeme rata u BiH kao pripadnici 102. brigade HVO-a u ljeto 1992. godine počinili višestruka silovanja, mučenja i seksualna zlostavljanja srpskih žena na području Odžaka.

U optužnici se navodi, da su optuženi žrtve dovodili sa različitih lokacija u kuće i druge objekte na području Odžaka, gdje su počinili višestruka silovanja žrtava, koje su za to vrijeme tukli, zlostavljali i ponižavali, nanoseći im veliku bol i tjelesnu i duševnu patnju.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, piše Dnevno.ba

>>Apel branitelja iz nizozemskog zatvora: 'Ne želim da mi nepravedno sude u BiH'

Komentara 2

Avatar possibilis
possibilis
12:20 16.07.2014.

Malo po malo. Ovo je važna natuknica u budućim udžbenicima povijesti. Nadajmo se ne i zadnja na ovom problemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije