Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SIRIJI

U američkim zračnim napadima ubijen vođa bivše Fronte al Nusre

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
03.10.2016.
u 19:52

Skupina Džabhat Fateh al Šam, bivša Fronta Al Nusra, rekla je da je egipatski klerik Abu al Faradž al Masri, istaknuti član militantne skupine

Sjedinjene Države izvele su u ponedjeljak zračni napad na istaknutog člana terorističke organizacije Al Kaide u Siriji, objavilo je američko ministarstvo obrane, a njegovu smrt potvrdila je bivša skupina Fronta al Nusra.

Skupina Džabhat Fateh al Šam, bivša Fronta Al Nusra, rekla je da je egipatski klerik Abu al Faradž al Masri, istaknuti član militantne skupine, ubijen u zračnom udaru međunarodne koalicije predvođene SAD-om.

Pentagon je za Reuters ranije rekao da su zračni napadi ciljali istaknutog vođe Al Kaide blizu Idliba

"Možemo potvrditi da smo ciljali istaknutog člana Al Kaide u Siriji i još procjenjujemo rezultate operacije", rekao je glasnogovornik Pentagona Jeff Davis.

Regionalni mediji i društvene mreže objavili su da je ubijen Egipćanin Ahmed Salama Mabruk, a Abu al Faradž al Masri je njegovo ratno ime.

"Svaki put kad uklonimo istaknutog vođu Al Kaide, mi naštetimo njihovu zapovjedništvu i kontroli i zaustavimo njihovo širenje", rekao je Davis.  

Mabruk je rođen 1956. u egipatskoj pokrajini Gizi. Poznat je kao veteran Kaide i zapovjednik Fronte Fateh al-Šam, koja se nekad zvala Fronta Al Nusra, a ime je promijenila kada je prekinula veze s Al Kaidom. 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar lvan12
lvan12
20:40 03.10.2016.

I još samo da javite današnji leak gdje je Hillary Clinton sugerirala da se na identičan način, dronom ubije Julian Assange zbog objave prljavog vesa americke dimplomacije... Kandidatkinja za predsjednika SAD-a je sugerirala ovim rječima “Can’t we just drone this guy?”

DU
Deleted user
21:45 03.10.2016.

Bože koja prljava propaganda, najtužnije je što su Hrvati svakodnevno podvrgnuti ovakvom ispiranju mozgova. Svemoćni Ameri u oslobađanju svijeta od svih ostalih. Sve mora bit kako Ameri kažu, pa zar smo tako nisko pali (

AL
alphazulu99
21:22 03.10.2016.

Sto je bilo, pogodio ga teret puno oruzja koji su amerikanci padobranima bacali nusri?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije