Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastronomija

U Ambaru žele biti najbolji od Zagreba do mora

08.10.2019.
u 12:45

Jelovnik novootvorenog slunjskog restorana osmislio je poznati chef Mate Janković

Brašno iz rastočkih mlinova, basa, jogurt i sirevi iz Rakovice, med iz Cetingrada, rakije i likeri iz Slunja, pastrva iz Gacke, lički krumpir, kobasice od goranske divljači i domaća vina otprije nekoliko dana su u ponodi novootvorenog ugostiteljskog objekta u Slunju, restorana Ambar povrh Rastoka i uz sam Napoleonov magazin. Jelovnik potpisuje poznati chef Mate Janković, a restoransku kuhinju vodi Ivan Martinović.

Restoran je otvorila slunjska tvrtka Kordun d.d., a Ambar je tek prva faza velikog projekta Mile Turkalja, godinama prvog čovjek te slunjske tvrtke. U restoran je uloženo 7,3 milijuna kuna, a u planu je i turističko naselje, ali i zaštita te sanacija zidine Napoleonova magazina. Time bi se dobilo mjesto za razna kulturna i zabavna događanja, a gosti u prolazu dobili bi motiv ostati u Slunju nekoliko dana.

- Želimo biti najbolji restoran na području od Zagreba do morske obale. Kad netko uđe u Karlovačku županiju, treba znati da u Ambaru mogu dobiti najbolju domaću hranu. Povezujemo se s domaćim proizvođačima hrane i želimo ih uvesti što više u naš restoran. Budući da još ponuda u ovom kraju nije još tako izdašna, od sljedeće godine imat ćemo i svoj vrt. Naš koncept za Ambar je vrlo jednostavan: kvalitetna usluga, još kvalitetnija hrana i to sve na jedinstvenoj lokaciji - ne krije ambicije Katarina Turkalj, članica uprave tvrtke Kordun d.d.

Kulinarska zvijezda Mate Janković, kojem je zadatak izvući sve najbolje iz lokalnih namirnica, poziva u Ambar na 'autentičnu i poštenu hranu'.

- Nudimo pole od krumpira s basom, domaće otkošteno pile s restanim krumpirom i salatom, domaću pastrvu s krumpir salatom, ali i lički klasik – janjetinu. Usto, ambijent je predivan, jedinstven.  I sve to za posve prihvatljivu cijenu - poručuje poznati chef.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije