Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požega

U akciju čišćenja snijega uključili se socijalci, sportaši i branitelji

Čišćenje snijega u Požegi (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/6
13.02.2012.
u 13:34

Među onima koji su prvi put uhvatili lopatu i čistili snijeg bio je i igrač požeškog košarkaškog kluba koji je prošle godine došao iz Australije.

U akciju čišćenja snijega u Požegi danas su se korisnicima socijalne pomoći pridružili i hrvatski branitelji i sportaši. Njih 50-ak prihvatilo se lopata koje su ih čekale pred Gradskom kućom kako bi pomogli komunalnim službama u čišćenju javnih površina, ali i onim građanima koji to sami ne mogu učiniti. Na čišćenje snijega branitelje i sportaše pozvala je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Požeški sportski savez.

Okupljene ispred Gradske kuće pozdravio je gradonačelnik Zdravko Ronko.

– Za ovakve situacije pripremljeni smo unazad deset godina, a svako ljeto osiguravamo dodatno što nam treba. Imamo dobru ekipu, osposobljenu i opremljenu. Požeške prometnice, nogostupi, parkirališta i prilazi su očišćeni. Od kada je snijeg počeo obilnije padati, na požeškim ulicama, nogostupima i drugim javnim površinama nema nijednog ozlijeđenog sugrađanina. Da sam Kerum, imao bih barem 170 polomljenih Požežana – kazao je gradonačelnik Ronko.

– Organizirali smo se vrlo brzo i ovu pomoć građanima smatramo najnormalnijom. Pokazali smo da smo s njima kao i prije 20 godina kada je to trebalo. Odaziv je odličan, ako bude trebalo, bit će nas i više – rekao je Krešimir Pavelić, tajnik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predsjednik Požeškog sportskog saveza. Među onima koji su prvi put uhvatili lopatu i čistili snijeg bio je i igrač požeškog košarkaškog kluba koji je prošle godine došao iz Australije.

– Nikada nisam vidio ovoliko snijega, a nikada ga nisam ni čistio. Malo sam se bacao po snijegu. Zima je ovdje divna zbog snijega, ali malo mi je prehladno jer kod nas zimi temperatura ne bude niža od osam stupnjeva iznad ništice – kazao je Ivan Platenik koji je vrlo brzo svladao tehniku čišćenja snijega.

Rukometaš Luka Jurković danas je radije izabrao čišćenje snijega nego sjedenje u školskoj klupi.

– Lakše je čistiti snijeg nego ići u školu, a nama rukometašima ovo će biti dobra vježba za ruke – kazao je Luka.

Komentara 4

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
17:30 13.02.2012.

Istina Ronko nisi ko KERUM ali si ko Čačić pa nemoj se puno hvaliti !!!! poštedi nas samohvale molim te!!!!

PR
pri
21:44 13.02.2012.

opet branitelji samo sa koliko lopata je radio ronko ja znam koliko je sposoban može odjednom raditi sa 5(pet)lopata istovremeno

OP
Obećanko požeški
15:02 14.02.2012.

E, moj Zdrava, moj Zdrava, alaj si ga dodijao više, pa zar ti nije dosta toliko godine biti na vlasti. Da, da, \"lijepo je biti na vlasti, a vlasta je bogata i vlasta te časti...\" Btw. priča se da će Pavelić biti novi Kukuriku kandidat za gradonačelnika Požege?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije