Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šteta od 20.000 eura

U 4 ujutro u jednom gradu ugasili se svi semafori. Brzo otkrili krivca: Zar je on ovo mogao učiniti?

semafor
Pixabay/Ilustracija
23.09.2023.
u 18:07

Šteta je procijenjena na 20.000 eura

Nesvakidašnji događaj uzrokovao je gašenje semafora u njemačkom gradu Neu-Isenburgu, 15. rujna. Usred noći, u 4 sata ujutro, ugasila su se sva svjetla na semaforima u cijelom gradu.

Uzrok je puž koji se “ušuljao” u kutiju u kojoj se nalazi sustav za napajanje i kontrolu semafora. Kontrolna jedinica je potpuno uništena, a puž je prouzročio štetu od 20.000 eura, prenosi Fenix Magazin.

VEZANI ČLANCI:

Kako javlja Bild, gradski ured za nadzor semafora uočio je kvar 15. rujna i odmah obavijestio nadležnog servisera. Kada je stigao, stručnjak iz tvrtke za održavanje otkrio je da je upravljačka jedinica za sustav semafora u ulici Friedhofstraße potpuno uništena.

Glasnogovornica grada Cornelia Doebel (57) je objasnila kako je puž kriv za kvar.

- Navodno se puž postavio preko dvije šipke i tako prouzročio kratki spoj koji je očito uništio cijelu upravljačku jedinicu. Očekujemo ukupnu štetu od 20.000 eura - rekla je Doebel.

Ali što je puž tražio u kontrolnoj kutiji? Dr. Vollrath Wiese (62), stručnjak za istraživanje puževa i školjki objašnjava kako puževe privlače mračna, vlažna skrovišta jer se tijekom dana žele zaštitili kako se ne bi osušili.

- Unatoč svojoj veličini, mogu se provući kroz malene otvore od samo 1 mm. Mala rupica ili nepravilno zatvoreni poklopac dovoljni su. Ovaj puž vjerojatno nije odabrao pravo mjesto za skrivanje - rekao je Wiese.

Video: Sreća u nesreći ili nesreća u sreći? Policajci ulovili kradljivca automobila pa ih napale - ose

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije