Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI GOSTI

U 2023. želi putovati 70 posto Nijemaca

storyeditor/2023-01-20/PXL_250422_93163793.jpg
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/3
21.01.2023.
u 00:13

Istraživanje pokazalo da 23 posto njemačkih građana ove godine planira više trošiti na putovanja

Nijemci su entuzijastični oko putovanja, gotovo 70 posto namjerava putovati jednom ili više puta ove godine, pokazala je Reiseanalysea, redovito istraživanje njemačkog instituta FUR.

Analiza je predstavljena na turističkom sajmu CMT u Stuttgartu, a komentira je Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj: – Nijemci su zabrinuti zbog gospodarske situacije i smanjio se postotak onih koji očekuju da će se njihova osobna ekonomska situacija znatnije poboljšati iduće godine. No, pokazalo se da je želja za odmorom među Nijemcima visoka, a 23 posto ispitanika i planira veću potrošnju za putovanja u ovoj godini. Dobre trendove potvrđuje i buking u siječnju koji se vratio na pretpandemijske razine.

U ovoj godini može se očekivati oko 65 milijuna turističkih putovanja s njemačkog tržišta (prije pandemije oko 71 milijun). Udio putovanja na Mediteran iznosit će konstantnih 38 posto, dok će daleka putovanja imati i dalje nešto manji udio nego je to bilo u pretpandemijsko vrijeme. Direktor HTZ-a Kristjan Staničić podsjeća da je Njemačka najvažnije emitivno tržište za hrvatski turizam, s 25 milijuna noćenja lani. 

VIDEO Snježne radosti na Sljemenu

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
06:49 21.01.2023.

Tacno je da su Njemacki gradjani najveci turiti u europi,a drugi u svjetu,samo sto njihove destinacije odnose najvise u zadnjih 20 godina na Tursku, Spanjolsku,Grcku,pa tek onda malo kod nas,i u Italiju,a razlog je apsolutno u cjenama,jer jedna 5-clana Njemacka obitelj ide u Tursku deset (10)dana, pun pansion s prevozom do zeljenog odredista u cjeni,sto kod nas mogu ljetovati 5 dana,bez prevoza i punog pansiona,tu dolazi do rascjepa i velikog broja izgubleni turisticki posjeta......

VI
vidum
06:16 21.01.2023.

Pretpostavljam da je razlog sigurnosna situacija u svijetu. Vjerojatno misle kako bi im to mogla biti zadnja prilika u životu. Ako imaju lovu, treba je potrošiti, ako nemaju još bolje. Uzeti kredit, koji neće morati vraćati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije