Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb

U 2017. na željezničko-cestovnim prijelazima smrtno stradalo 7 osoba

Foto: Borna Filic/PIXSELL
06.06.2018.
u 19:07

Nisu točni podatci koji su ranije danas priopćeni iz tvrtke Altpro o porastu broja stradalih tijekom  2017. na željezničko-cestovnim prijelazima u Hrvatskoj

Iz HŽ Infrastrukture u srijedu je priopćeno da je u prošloj godini na željezničko-cestovnim prijelazima smrtno stradalo sedam osoba, te da HŽ radi na modernizaciji željezničke infrastrukture u cilju povećanja sigurnosti željezničkog prometa u Hrvatskoj.

Kako je navedeno iz Odjela za korporativne komunikacije HŽ Infrastruktura, nisu točni podatci koji su ranije danas priopćeni iz tvrtke Altpro o porastu broja stradalih tijekom  2017. na željezničko-cestovnim prijelazima u Hrvatskoj, a koje je prenijela Hina.

 "Nije istinita informacija da su u 2017. godini na željezničko-cestovnim prijelazima (ŽCP) smrtno stradale 23 osobe. U prošloj godini na željezničko-cestovnim prijelazima smrtno je stradalo 7 osoba", istaknuli su iz HŽ Infrastrukture.
 Vezano za ulaganja u modernizaciju ŽCP-a, sve aktivnosti HŽ Infrastrukture usmjerene na modernizaciju željezničke infrastrukture, u cilju su povećanja sigurnosti željezničkog prometa. Uz korištenje sredstava iz europskih fondova za modernizaciju pruga, HŽ Infrastruktura podiže razinu sigurnosti na svojoj mreži vlastitim i sredstvima Svjetske banke, kažu iz HŽ Infrastrukture.
 
 Za razdoblje od 2018. do 2022. HŽ planira osigurati 250 milijuna kuna za osuvremenjivanje željezničko-cestovnih i pješačkih prijelaza, od čega su 80 milijuna kuna sredstva Svjetske banke za osiguranje 50 prijelaza, a za dodatno planiranih 114 prijelaza bit će osigurano financiranje iz kredita komercijalnih i razvojnih banaka.

 "Od početka ove godine u promet je pušteno 17 moderniziranih željezničko-cestovnih prijelaza, a za dodatna 4 prijelaza uskoro očekujemo dozvole za puštanje u rad. Osim toga, tijekom ove godine iz vlastitih izvora planiramo  financirati i modernizaciju 15-ak dodatnih prijelaza u što ćemo uložiti 16,5 milijuna kuna. Dugoročno je u planu i da se putem EU-ovih fondova modernizira oko 100 prijelaza u periodu do 2023. godine. Ukupna vrijednost tih radova je otprilike 150 milijuna kuna. Također i realizacija najvećih projekta HŽ Infrastrukture, sufinanciranih EU sredstvima, pridonosi podizanju sigurnosti u željezničkom prometu", naveli su iz  Odjela za korporativne komunikacije HŽ Infrastruktura.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
19:48 06.06.2018.

7 osoba poginulo?.. I to je previše!...No to nije krivnja HŽ..nego vozača.. kako mogu krenuti preko tračnica bez gledanja lijevo ,desno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije