Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lista s 3000 dužnika

Tvrtke i građani dužni na stotine milijuna kuna

Sisačka Segesta dužna oko 1,5 milijuna kuna
Nikola Čutuk/PIXSELL
20.08.2013.
u 12:41

Tvrtka obitelji gradonačelnika Petrinje dužna je 859.000, a udruga koju vodi čelnik HDRS-a 423.000 kuna

Više stotina milijuna kuna dužni su državi porezni obveznici s područja Sisačko-moslavačke županije. Ukupno je na posljednjoj, javno objavljenoj listi dužnika 69 tvrtki s dugom iznad 300.000 kuna te gotovo 3000 fizičkih osoba s dugom iznad 15.000 kuna.

Najveći dužnici su petrinjske tvrtke Jatom d.o.o. i “1992-MF” d.o.o. koje su dužne svaka po 13,6 milijuna kuna.

 Dužne su i zadruge

Treća po iznosu je Brlek d.o.o. u stečaju, također iz Petrinje, s dugom od 11 milijuna kuna. Zanimljivo je kako ove tri tvrtke, osim adrese, nemaju povezanih osoba s tog područja, već su direktori i vlasnici uglavnom Slavonci. Četvrta na listi, s dugom od osam milijuna kuna je Wenbin d.o.o. sa sjedištem u Sisku, a iza koje stoji kineski državljanin. Među istaknutim dužnicima je tvrtka Centar usluga iz Siska (5,3 mil.), Poljoprivredna zadruga Maja, Trgovi (3,5 mil.), Poljoprivredna zadruga Dragotina (917.000), Auto škola Crnković iz Gline (745.000 kn). Zanimljivo je da se među dužnicima nalazi i Javno komunalno poduzeće Jasenovac u vlasništvu Općine, koje je dužno 719.530 kuna, od čega 457 tisuća kuna za doprinose radnicima. Tu se još uvijek nalazi Segestica sa 355.000 kuna duga, što je znatno manje nego prijašnjih godina. Škola nogometa Segesta dužna je državi 990.000 kuna, a HNK Segesta još 456.000 kuna.

Među dužnicima ima i političara. Tvrtka Dumbović d.o.o. koja je u vlasništvu obitelji aktualnog gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića državi je dužna 859.000 kuna, od čega su doprinosi za radnike 750.000 kuna. Predsjednik sisačkog ogranka Hrvatske demokratske regionalne stranke Siniša Pavrlišak predsjednik je Kulturnog društva Kvirin, koje je državi trenutačno dužno 423.000 kuna, većinu za doprinose.

 Kod fizičkih osoba vode poznati poduzetnici, koji i danas imaju tvrtke.

 “Ugledni” poduzetnici

Na čelu je Nikola Krpačić iz Stupna as 4,5 milijuna kuna duga, a slijedi ga Petrinjac Davor Panjkret sa 4,2 milijuna kuna duga državi. Između milijun i dva milijuna kuna duga imaju Kadri Kadrija iz Gline, Slavko Domitrović iz Petrinje, Stanko Krnjaić iz Novog Selišta, Zoran Drobac iz Siska te Dražen Devčić iz Siska. Na popisu su i Mijo Didović, Mario Gori...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije