Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saslušana 62 svjedoka

Tužiteljstvo predložilo 20 godina zatvora za masovnog ubojicu iz Mladenovca: 'Psihijatrijsko vještačenje je začuđujuće'

Ubojica Uroš B.
Foto: MUP
1/7
19.10.2023.
u 12:31

Do sada je saslušano 62 svjedoka u istrazi, trudili smo se da nam ne promakne ni jedan detalj. Optužnica je došla nakon pet i pol mjeseci, što je i zakonski rok jer istraga može trajati do šest mjeseci, kazao je odvjetnik oštećenih Stefan Stefanović

Uroš B. u vrijeme zločina u mjestima Malo Orašje i Dubona u Srbiji, nije napunio 21 godinu i bio je mlađi punoljetnik, zbog čega shodno odredbama kaznenog zakona njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Tužiteljstvo je predložilo sudu ovu kaznu. Odvjetnik oštećenih Stefan Stefanović izjavio je gostujući u "Jutro na Blic" da je zadovoljan optužnicom i da je istraga temeljno provedena.

- Obitelji s kojima sam kontaktirao su također zadovoljne. Do sada je saslušano 62 svjedoka u istrazi, trudili smo se da nam ne promakne ni jedan detalj. Optužnica je došla nakon pet i pol mjeseci, što je i zakonski rok jer istraga može trajati do šest mjeseci. Mi smo i očekivali da će optužnica i stići sada, tako da se ništa nije odugovlačilo već se slučaj detaljno ispitivao - kaže Stefanović.

Urošu B. optužnicom se stavlja na teret da je izvršio teško ubojstvo, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materijala, otmica, kao i neovlašteno korištenje tuđeg vozila. Obavljena su balistička, DNK, fizičko kemijska, sudsko medicinska vještačenja. Također, provedeno je i psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog  koje je pokazalo da je bio uračunljiv kada je krenuo u svoj krvavi pohod.

Video: Objavljena snimka potrage za ubojicom iz Mladenovca: U velikoj akciji sudjelovalo preko 600 ljudi

- Psihijatrijsko vještačenje bilo je najvažnije. Svi smo čekali rezultat. Začuđujuće je da je izvršitelj ovog zločina potpuno uračunljiv, bez ikakvih bolesti i poremećaja. Nema elemenata da je psihički bolestan. To je dobro u neku ruku, jer će odgovarati maksimalnom kaznom - kaže Stefanović i dodaje da motiv ostaje nepoznat.

VEZANI ČLANCI: 

- I dalje se analizira njegova psiha, jer još nismo utvrdili motiv - rekao je, javlja Blic. Suđenje se očekuje brzo.

Podsjetimo, nakon što je kobne večeri 4. svibnja u selu Malo Orašje ubio petero mještana, od kojih je najmlađa žrtva imala 15 godina, Uroš. B. nastavio je prema selu Dubona gdje je ubio još tri osobe, a među njima i policajca. Dok je mladić bježao policiji to jutro, ušao je u taksi gdje je bila i mlada trudnica koju je 21-godišnjak navodno planirao ubiti, držeći u rukama bombu. Mladić P.M. koji je zadobio teške tjelesne ozljede u masovnoj pucnjavi je preminuo nakon dva mjeseca od zločina. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije