Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tužiteljstvo odbilo pa Karamarko sam tuži novinare

Autor
Ivanka Toma
15.12.2008.
u 21:49

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo kaznenu prijavu Tomislava Karamarka protiv novinara i blogera Željka Peratovića, ministar je stvar uzeo u svoje ruke i privatno, preko odvjetnika Veljka Miljevića, Peratovića dao na sud s optužbom da je počinio kazneno djelo širenja uznemirujućih glasina.

U intervjuu koji je prije nekoliko dana dao Večernjem, Karamarko je, govoreći o uvredljivim sadržajima koji se pojavljuju na internetu, te pitanju treba li policija biti na usluzi osobama koje se osjećaju uvrijeđeno ili oklevetano na tome mediju, rekao da je internet zakonski siva zona. Pritom je Karamarko izjavio da se i o njemu svašta ispisalo na internetu te naglasio da svoj problem rješava tako da je protiv dva blogera podignuo tužbe.

Jedan od njih je Peratović koji je jučer dobio rješenje Općinskog kaznenog suda u Zagrebu da će se protiv njega provesti istraga zbog širenja uznemirujućih glasina. Peratović nije mogao reći koji su njegovi tekstovi (a objavio je niz članaka o POA-i i njenom donedavnom šefu) povod tužbi jer taj podatak nije naveden u rješenju o provođenju istrage.

Karamarko je Peratovića prijavio i za odavanje državne tajne, a tužiteljstvo je postupalo po toj prijavi, pa je Peratović bio uhapšen, pretražen mu je stan i oduzeta računala, ali još uvijek protiv njega nema sudskog postupka, niti se odustalo od progona. Prijavu za širenje uznemirujućih glasina odbacili su jer smatraju da zbog Peratovićeva bloga nije nastupilo uznemirenje većeg broja ljudi, bez čega nema kaznenog djela.


I Bešker na meti ministra?

Ministar policije, Tomislav Karamarko navodno tuži i kolumistu Jutarnjeg lista, Inoslava Beškera. Prema Beškerovim riječima, dobio je poruku da ga ministar namjerava tužiti zbog teksta u kojem je, dok je Karamarko još bio na čelu POA-e, kritizirao rad tajnih službi, i to povodom informacije da se Radovan Karadžić u vrijeme bijega kretao po Dalmaciji. Bešker je tajnoj službi spočitnuo Karadžića i prigovorio da se, umjesto bjeguncem, bavi novinarima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije