Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA ZA KLJUČNU INSTITUCIJU FILMA
Povratak na članak

HAVC izvan kontrole: Kako je curio novac iz ključne institucije hrvatskog filma

U Hribarovu obranu stale su udruge filmskih redatelja

Komentari 49

JO
jojojo
11:54 16.02.2017.

hoce li obuljen sad dat ostavku ili su to trazili samo za hasanbegovica?

VL
LI
lipnjak
12:01 16.02.2017.

Da je ovo pravna drzava skupa s kriminalcem Hribarom u zatvoru bi bili i ovi kriminalci sto ga brane jer shvatise da bi mogli ostat bez dzabalebaroske love.

VL
PL
@ploto@
12:09 16.02.2017.

Umjesto da je Hribar pod hitno stavljen u istražni zatvor,njega se pustilo van da nas sramoti i da radi propagandu i lobira u korist sebe.Svim tim institucijama koje su za njega urgirale,treba poslati obavijest da se radi o teškom kriminalu,, koji nema nikakve veze sa umjetničkim slobodama i slobodama filmske industrije u RH kao takve te ih upitati da li i oni podržavaju takav kriminal u svojim matičnim državama.

VL
CR
CROLINDA
12:11 16.02.2017.

novac je curkom curio u džepove redatelja "anti"fašista i njihove ogavne antihrvatske i antikatoličke filmove koje predstavljaju po svijetu kao hrvatske zamisli

VL
DU
Deleted user
11:58 16.02.2017.

U ovoj aferi se radi prvenstveno o novcu i životima "na visokoj nozi" financiranim iz proračuna RH, a frakcija "filmaša" nam nudi kamuflažnu zavjesu u vidu ideoloških razmimoilaženja. Nema razlike između nenamjenskog i protupropisnog trošenja sredstava iz proračuna, "oguljenih" iz novčanika poreznih obveznika - bilo da se radi o filmašima ili drvosječama!

VL
OX
oxymoron
12:05 16.02.2017.

Obuljen MORA definitivno otići.

VL
CR
CROLINDA
12:25 16.02.2017.

" Iz hrvatskog je proračuna ovaj put sponzoriran film koji dragovoljce 'Prvog internacionalnog voda' u Laslovu naziva 'stranim plaćenicima' koje financiraju 'Opus Dei i šverceri droga' Datum objave: 21.04.2016 | 20:57 Autor: direktno.hr Hrvoje Hribar je odobrio sufinanciranje filma čijegijeg se scenarija ne bi postidjeli ni najtvrđi propagandisti 'Politike ekspres' i ratnog TV Beograda, uz svu njihovu mržnju prema Zboru narodne garde i hrvatskim braniteljima"

VL
MA
marijaqwer
12:17 16.02.2017.

Zaustaviti financiranje javnim novcem, te filmaše izbaciti na tržište. Neka sami nađu tko će financirati njihove umjetničke vizije. Ako što zarade naplatiti im porez , pa onda neka se bogate i rade kako hoće.

VL
CR
CROLINDA
12:14 16.02.2017.

Plenković je prevario birače i napravio kukavički kompromis s "anti"fašistima postavljajući Obuljen kao antipod Hasanbegoviću a još više će se osramotiti ako ju sada ne smijeni

VL
Avatar TAJSAM
TAJSAM
12:48 16.02.2017.

Gdje god su crveni partijci postavili svoje drugove svugdje je ostao ponor od krađe novaca i muljatorskih djela. Svugdje ali baš svugdje je ostala pljačka Hrvatskog novca. Hasanbegoviću kapa do zemlje. Pozdrav dobrim ljudima

VL
DU
Deleted user
12:20 16.02.2017.

Očito da po nekima treba ukinuti revizije i sve druge oblike oblike kontrole poslovanja. Možda jedino tako neki neće nalaziti načina da odmah krenu u političke prozivke i plač nad samostalnošću umjetnosti. Valjda za njih ne bi trebala važiti pravila koja važe za sve ostale. Iskreno, muka mi je više od svih onih koji čim se krene provoditi zakon krenu sa političkom kuknjavom. Što je najgore, logični nastavak obično bude i blaćenje po svijetu.

VL
CR
CROLINDA
12:35 16.02.2017.

HAVC, Pupovčeve Novosti, svastika, suzavac.......Hrvati financiraju sabotaže protiv sebe

VL
CR
CROLINDA
12:22 16.02.2017.

HAVC i Pupavčeve Novosti - antihrvatske tvorevine

VL
CR
CROLINDA
12:32 16.02.2017.

šta će sada jugonostalgični konasbrezavadi redatelji - ostat će bez sise

VL
Avatar Lovre42
Lovre42
12:34 16.02.2017.

Svakodnevno novi dokazi o kriminalu u HAVC-u, glavni meštar Hribar u Berlinu blati Hrvatsku.To doista ima samo u Hrvatskoj.Istovremeno se glavni državni odvjetnik 16 sati dnevno ubija od posla.

VL
CR
CROLINDA
12:29 16.02.2017.

Dok sam ja Cvitanu zbog sumnji u kriminal u HAVC-u podnosila kaznenu prijavu, Nina Obuljen je u intervjuu Večernjaku hvalila Hribara; sada neka i ona odgovara! Ništa bolji nije bio niti Jasen Mesić koji je tijekom kampanje govorio da HAVC ‘ima potporu novog HDZ-a’, tada ga je demantirao Jandroković, a sada i Državna revizija” – izjavila je pak čelnica Udruge zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara Zorica Gregurić. Nedavno je redatelj Zrinko Ogresta izjavio da će si zapaliti ruku, ako se u HAVC-u otkrije kriminal. Na upit voditelja što će sada Ogresta učiniti, Zorica Gregurić je odgovorila: “Nadam se da će blizu njega viti protupožarni aparat! Čovjek se ne bi trebao igrati vatrom. On ima najmanje 3 milijuna i 700 tisuća razloga braniti Hribara!”

VL
SL
slivnevode
12:43 16.02.2017.

Ako je istina ovo što gosp. Kujundžić kaže da hribar (namjerno malim) u Berlinu difamira ili po narodnu olajava hrvatske institucije dan prije isteka mandata i to vjerojatno opet o trošku istih institucija i svih nas, onda je to dnono dna! Ako je i od hribara, previše je! Ne tribaju nama neprijatelji izvana, imamo mi svojih "u kući". Nadam se da ovo neće proći bez reakcije. Molim sve one koji to mogu da štite i zaštite sve hrvatske institucije od ovakvih.....brrrrrr!

VL
PO
portugisac
12:48 16.02.2017.

Samo kod nas je moguće piljiti sa naopačke okrenutom pilom. Radi se naime o velikome kriminalu i kriminalnim radnjama u HAVC-u a naši "filmaši" to pretvaraju u zabranu ili ukidanje Hrvatskoga filma. To su stečevine partije i njihovoga sistema. Kao prvo te njihove filmove dati na ispitivanje. Ako se u njima nađu protuhrvatske radnje treba ih zabraniti i nikada više dotičnome dozvoliti u Hrvatskoj praviti film. Nije samo zlo za Hrvatsku "15 minuta masakar u Dvoru" već i filmovi koje prave ti isti filmaši sa Hrvatskim novcem gdje se Hrvatski branitelji prikazuju kao zločinci, kukavice, dezerteri i slično. Zar tako nešto zavrijedi pobjednička vojska. Hoču da se branitelji prikažu kakovi su stvarno bili a pogotovo za vrijeme i poslije "Oluje".

VL
DO
domoljubxy
12:45 16.02.2017.

Plenkovic nas je sve prevrio kada je Obuljan stavio za ministra on to mora rijesiti dako da ona da ostavku i treba tamo da se sve ispia i nakon toga kaznene prijave i ocistiti to leglo korupcije.Za plenkovica sam glasovao i jako me je razocarao sa Oguljan i sa ovom novom praksom sto veleizdajnicu poziva na razgovor mislim na Pusic koga on to zastupa i koga vara morati cemo mu porucizti da sa tim prestane jer nas ne moze tako ponizavati.Ili je poceo sa praksom skojevca Milanovica kada kaze Saraj brate pa ion sara zar nema patriota za vanjsku politiku u Hrvata osim ove crvene veleizdajnice to je sramotno i prevara nas biraca

VL
Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
12:52 16.02.2017.

Hvala gospodinu Hasanbegoviću!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.