Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tražio naknadu štete

Tužio trgovački centar zbog uvreda po nacionalnoj osnovi, no izgubio je spor

Ilustracija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
19.02.2023.
u 12:49

Ivan A. tvrdi da mu je tijekom rasprave rečeno “Neću se raspravljati s glupim Bosancem!'', a potom i ''Glupi Bosanci, vratite se u štalu odakle ste i došli!'' te "Glupi Bosanđeros!''

Ivanu A. nije prošla tužba protiv jednog trgovačkog centra protiv kojeg je pokrenuo sudski spor i tražio 30.000 kuna za naknadu štete. Umjesto toga, mora nadoknaditi parnički trošak u iznosu od 1300 eura. Tvrdi da je sredinom kolovoza 2021. godine sa svojom suprugom i dvoje djece otišao u trgovački centar po namirnice. U jednom trenutku prišla mu je žena koja se predstavila kao pripadnica Civilne zaštite, a u to vrijeme je bila u kupovini, te ga je upozorila da nepropisno nosi masku na licu. Nosio ju je, naime, na ustima ispod nosa, no imao je, tvrdi, potvrdu liječnika da iz zdravstvenih razloga nije obvezan nositi zaštitnu masku. 

Članica Civilne zaštite je o svemu obavijestila zaposlenike trgovačkog centra. Ivan A. tvrdi da mu je tijekom rasprave rečeno “Neću se raspravljati s glupim Bosancem!'', a potom i ''Glupi Bosanci, vratite se u štalu odakle ste i došli!'' te "Glupi Bosanđeros!''. Zbog toga je, napisao je u tužbi, pretrpio i dalje trpi duševne boli. No, pokazalo se da nije imao liječničku potvrdu, već samo stari test na Covid-19.

Kad su ga upozorili na to, počeo je vikati: “J.. o vas Stožer, koji Stožer Hrvatske? To samo kod nas ima da izmišljamo pravila, ja mogu na glavu staviti što god hoću i kako hoću!” Nitko mu, što su potvrdili i svjedoci, nije uputio pogrdne riječi. U obrani je zaposlenica trgovačkog centra rekla da tužitelj želi sebe prikazati kao žrtvu vrijeđanja na nacionalnoj osnovi kako bi si priskrbio nepripadnu materijalnu korist. Sud je zaključio da Ivan A. nije dokazao da su mu upućene uvrede.

VIDEO Urušio se dio stropa na pedijatriji KBC-a Sestre milosrdnice. Bolnica: Riječ je o posljedici potresa

Komentara 4

PE
Pentagon
14:07 19.02.2023.

Trebao je reći da su ga vrijeđali po seksualnoj LGBTQ orijentaciji. E onda je druga priča. Naravno, ako su ga zaista vrijeđali.

LL
lijepa_li si
13:29 19.02.2023.

e moj ivane, tko ti je kriv što nisi jovan

Avatar IliHrvatskaIliNišta
IliHrvatskaIliNišta
13:43 19.02.2023.

E moj Ivane, pa čemu tebi mobitel služi? Uključiš snimanje, dovoljan je i ton, ne moraju vidjeti da snimaš. ...ako je uopće istina to što si naveo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije