Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Saboru

FOTO Turudić prisegnuo za glavnog državnog odvjetnika: 'Radit ću časno'

Zagreb: Prisegnuo novi Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
13.03.2024.
u 11:38

Turudić bi na dužnost trebao stupiti u svibnju, nakon isteka mandata trenutačne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek

Ivan Turudić, izglasani budući glavni državni odvjetnik oko kojeg su se vodile velike polemike posljednjih tjedana, a organiziran je čak i prosvjed, prisegnuo je danas pred predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, na posljednji dan 10. saziva Sabora. Protiv njegova imenovanja protivio se veliki dio oporbe, a u veljači je lijevo-liberalni blok okupio tisuće građana ispred Markova trga kako bi pokazali nezadovoljstvo Vladom. 

Inače, Turudić bi na dužnost trebao stupiti poslije 26. svibnja, nakon isteka mandata Zlati Hrvoj-Šipek. To neće utjecati na rad Hrvoj-Šipek tijekom ostatka mandata, poručio je ranije premijer Andrej Plenković. Na samom početku svečanosti obratio se Jandroković koji se u kratkom pozdravnom govoru zahvalio Hrvoj-Šipek na radu, a potom je izrekao prisegu pred Turudićem. 

Zagreb: Prisegnuo novi Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić
1/12

– Molim vas da za mnom ponavljate: "Prisežem da ću se pridržavati Ustava RH, međunarodnih ugovora i zakona, skrbiti o zakonima ljudskih prava i jednakosti svih, promicati vladavinu prava i ugleda DORH-a te štiti suverenitet, jedinstvenost i pravni poredak" – rekao je Jandroković. Turudić je ponovio, a potom i potpisao tekst prisege. 

– Poštovani predsjedniče i predstavnici, zahvaljujem vam na povjerenju koje ste mi ukazali. Imenovanjem ste mi učinili veliku čast koju shvaćam kao veliku obvezu, dat ću sve moralne i stručne kapacitete da tu dužnost obnašam časno i pošteno i u skladu s Ustavom – poručio je Turudić, na što mu je Jandroković poželio puno uspjeha. 

 

Komentara 55

CH
che99
12:13 13.03.2024.

čista radost!!!

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
12:18 13.03.2024.

Lip i radostan dan...😁

SS
simpatican.simpa
13:22 13.03.2024.

Po brzom postupku. Znači Turudić ganja sve koji nisu članovi vladajuće koalicije., čuva ono što je opljačkano. Smiješna je konstatacija da se crveni moraju bojati. Pa tko nije crveni u izvršnoj i pravosudnoj vlasti zadnjih 10,15 , 20 godina ?? Dovoljno je reći ja sam branitelj i on je pravi Hrvat !?!?!? A oni reducirani SMS-ovi što s tim ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije