Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stvaranje atmosfere prema sucima

Turudić o Milanoviću: 'Na prostački i vulgaran način okomio se na suce, trebao se suzdržati'

Zagreb: Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
11.04.2023.
u 22:24

Sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić sudio je u brojnim značajnim i medijski eksponiranim slučajevima, kao što su predmeti Hrvoja Petrača i Ive Sanadera, te je primao prijetnje

Na Uskrs u središtu Osijeka zapaljen je automobil sutkinje Vlaste Šimenić Kovač, a situaciju je komentirao sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić. On je opisao koja bi bila njega prva reakcija. "Obavijestio bih nadležne i pokušao bih domisliti tko je spreman to učiniti. Uvijek je širok krug osoba spreman to učiniti, pogotovo u današnjoj situaciji u kojoj je Hrvatska i u kojoj niz javnih osoba zaziva takva događanja te se stvara atmosferu da to bude sasvim moguće, čak prihvatljivo. Čitao sam objave po društvenim mrežama - najveći je problem otkuda sutkinji automobil, a nije problem što je ugrožena država. Jer ako su ugroženi sudac i policajac, onda je ugrožena i država", rekao je za RTL.

On je sudio u brojnim značajnim i medijski eksponiranim slučajevima, kao što su predmeti Hrvoja Petrača i Ive Sanadera, te je primao prijetnje. "Dobivao sam prijetnje više puta, imao sam policijsku zaštitu, ne na svoju inicijativu, nego odlukom policije. Najteže je bilo s djecom. Prvo put sam imao zaštitu kad su djeca imala 11 i 13 godina, pred pubertetom su bili i to im je jako teško padalo. Nisu mogli shvatiti zašto zaštita i policija", rekao je pa opisao kako je živjeti pod zaštitom policije.

"Dijeliš apsolutno sve, postao sam prijatelj s puno njih, a prvu zaštitu sam imao prije 16-17 godina. Danas te ljude sretnem i to su lijepa iskustva po pitanju međuljudskih odnosa", navodi.

"Suci su označeni kao mete, na njihovim glavama i prsima se crtaju mete. Puno osoba iz javnog političkog života doprinosi stvaranju takve atmosfere. Prije tjedan ili dva predsjednik države na prostački i vulgaran način okomio se na suce Vrhovnog suda jer je bio nezadovoljan presudom protiv njegovog prijatelja. Bio je potpuno pristran i trebao se suzdržati od komentara zato što ga nitko neće ozbiljno shvatiti. Danas šuti, primio je udrugu Franak i opet se okomio na suce Vrhovnog suda. Sve to stvara atmosferu da je to moguće u društvu", rekao je Turudić.

VIDEO U pucnjavi na Skalicama u Splitu ranjena je jedna osoba

Komentara 3

BA
Barba56
01:01 12.04.2023.

To neko uvrijedjen ?

JA
Janketz
23:10 11.04.2023.

Lijepo odjelce, ak smijem primjetit…

Avatar Tombstone
Tombstone
03:12 12.04.2023.

Odgovor je jednostavan. Svi znamo primanja sluzbenika u javnom sektoru, I nemoguce je da sudac bilo kojeg suda posjeduje svoju kucu, automobile itd. Tako da krenimo iz ciscenja svog dvorista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije