Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zasukala rukave

Turistica iz New Yorka pomaže unesrećenima u Županji

Julia Cooper Županja
Foto: Branimir Bradarić
1/7
19.05.2014.
u 17:42

Julia Cooper je u Hrvatskoj na putovanju i odmah se uključila u pomaganje Crvenom križu u Županji čim je, kaže, vidjela što se događa.

U obranu područja županjske Posavine i uključila se doslovno cijela sela. Na nasipima su angažirani građani iz svih dijelova Hrvatske, a sa svih strana dolazi i pomoć u odjeći, hrani, obući i drugim potrepština.

Među onima koji su se odlučili pomoći je i Julia Cooper iz New Yorka koja se uključila u rad Gradskog društva Crvenog križa gdje pomaže u prikupljanju i razvrstavanju prikupljene pomoći.

– U Hrvatskoj sam u okviru turističkog putovanja i kada sam vidjela što se događa na terenu odlučila sam pomoći. Ovo je zaista strašno. Žao mi je tih nesretnih ljudi. Nažalost, od prije sam kupila avionsku kartu za povratak tako da u utorak putjem za SAD, rekla je Julia koja je u Županji gošća Maje Ilić s kojom se upoznala prilikom studentske razmjene.

Puna hvale za mladost Županje i profesroica tamošnje gimnazije Nada Androić koja istiće da je ponosna na način kako su se mladi pokazali u ovoj katastrofi.

– Oni su preko noći položili životnu maturu. Uključio se veliki broj osnovaca i srednjoškolaca koji na sve moguće načine pomažu. Neki su radili na nasipima, cure su donosile kavu i piće, pomagali su u Crvenom križu. Svi su na usluzi stalno, rekla je Androić. Kaže i kako su veliku ulogu odigrale i društvene mreže preko kojih su stalno dijeljene informacije, podaci, potrebe, fotografije.... Dodaje i kako hrana i odjeća dolaze stalno iz svih krajeva države ali da im je sada najpotrebnije donje rublje i čarape.

>>Evo kako možete pomoći žrtvama poplava. Caritas uplatio 100.000 kn!

>>UŽIVO Dok Gunjani napuštaju poplavljene kuće, u njih osim vode prodiru i pljačkaši!

Komentara 3

Avatar Trpimir
Trpimir
18:15 19.05.2014.

Svaka cast ovakvim ljudima!

KN
knezica
18:40 19.05.2014.

Da ja mogu o tome odlučiti, dobila bi medalju!

Avatar tajar
tajar
18:50 19.05.2014.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije