Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASAMARENI I HRVATI

Turisti rezervirali apartman u Sarajevu pa shvatili da su prevareni. Gradonačelnica reagirala: 'Imate besplatan smještaj!'

Sarajevo: Veliki broj vjernika klanjao je bajram-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji
Armin Durgut/PIXSELL
31.12.2023.
u 15:30

"Grad Sarajevo je svima koji su došli jer vole naš grad, a prevareni su, osigurao smještaj! Nesavjesni pojedinci ne smiju biti razlog da praznici ne prođu u najboljem raspoloženju", kazala je sarajevska gradonačelnica.

U Sarajevu je došlo do neugodnog incidenta uoči dočeka Nove godine. Naime, mnogi turisti, uključujući i brojne posjetitelje iz Hrvatske, otkrili da su postali žrtve prijevare putem popularne platforme za rezervaciju smještaja, Bookinga. Turisti su rezervirali apartmane s bazenom na Bookingu, no po dolasku u Sarajevo shvatili su da ti smještaji - ne postoje. 

Budući da je incident izazvao ogorčenje među posjetiteljima, koji su se nadali ugodnom boravku u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, o svemu se oglasila i sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić, koja je reagirala tako da je odlučila osigurati smještaj za prevarene turiste kako bi im omogućila ugodan boravak tijekom praznika.

- Grad Sarajevo je svima koji su došli jer vole naš grad, a prevareni su, osigurao smještaj! Nesavjesni pojedinci ne smiju biti razlog da praznici ne prođu u najboljem raspoloženju. Naše Sarajevo je grad otvorenog srca i dobrih ljudi. Večeras, kao i prethodnih godina, bit će centar regije i dobre zabave. Radujemo se dolasku svih turista i gostiju i želimo im nezaboravan doživljaj tijekom boravka - poručila je gradonačelnica na Facebooku i dodala:

"Potrebno je da ste prevaru prijavili već MUP-u Kantona Sarajevo te da se javite na kontakt-telefon +387 61 184 858 ili e-mail benjamina.karic@sarajevo.ba. Posebno zahvaljujem na osobnom i profesionalnom angažmanu ministrima Adnan Šteta i Nerin Dizdar. Vidimo se večeras ispred Vječne vatre!"

VEZANI ČLANCI:

Povodom pisanja medija o slučajevima prevara turista pri rezervaciji smještaja oglasio se i Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS:

"Naglašavamo da Turistička zajednica Kantona Sarajevo nema nadležnosti da prati ispravnost navedene aplikacije (Booking.com) putem koje su rezervacije smještaja izvršili brojni turisti koji će predstojeće praznike provesti u Sarajevu. Turistička zajednica Kantona Sarajevo će u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima pružiti pomoć prevarenim turistima, koji nas mogu kontaktirati putem internet-platformi visitsarajevo.ba te mail adrese info@visitsarajevo.ba.

Podsjećamo da smo i godinama ranije upućivali inicijative da se za oglašivače putem Booking.com traži rješenje o registraciji kako bi bili validni na tržištu iznajmljivanja smještaja, te da taj problem treba što prije rješavati", poručio je.

VIDEO Tomislav Tomašević zaplesao na Cvjetnom trgu uz dječji doček Nove godine

Komentara 2

Avatar Bandit_hunter
Bandit_hunter
20:32 31.12.2023.

Jeli ovo Instambul?

ZO
zoranlelic
17:30 31.12.2023.

Bilo je ovoga i ljetos i treba to kažnjavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije