Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbogom dr. Anđelko Glivar (58)

Tuga u Zagorju: Preminuo ugledni liječnik (58), nakon uboda ose u komi je bio mjesec dana

dr. Anđelka Glivar
Matija Topolovec /PIXSELL
07.11.2023.
u 15:40

Dr. Anđelko Glivar (58) iz Donje Stubice ležao je, nakon uboda ose, mjesec dana u komi. Danas je na žalost preminuo.

Ugledni i voljeni liječnik obiteljske medicine iz Doma zdravlja Donjoj Stubici, dr. Anđelko Glivar (58), preminuo je jutros nakon jednomjesečne kome, u koju je pao nakon uboda ose. Informaciju je za 24 sata potvrdila ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije dr. Nada Dogan. 

'Do uboda je došlo na jednom imanju prije mjesec dana. Doživio je anafilaktičku reakciju, srušio se, i dok je pomoć stigla, bilo je, nažalost već prekasno. Pao je u komu. Svi smo u ogromnom šoku, ne znam što bih vam rekla', rekla je dr. Dogan. Istaknula je kako je takva reakcija na ubod ose na žalost moguća, te kako nitko ne može unaprijed znati da je alergičan. 

VEZANI ČLANCI 

Mladi liječnik preminuo je u zabočkoj bolnici, a informaciju o cijelom događaju potvrdio je i ravnatelj dr. Tihomir Vančina. Anafilaktički šok je najgori oblik rane alergijske reakcije s mogućim smrtnim ishodom. Može nastati zbog primjene penicilina , otrova insekata (pčela, osa, stršljeni, mravi),  od nekih lijekova, zbog specifičnih namirnica i slično. Reakcija počinje odmah. Bolesnike koji su doživjeli anfilaktički šok nužno je hospitalizirati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije