Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoznati detalji iz života
Povratak na članak

Tuđman je odbio uhititi Račana iako su ga savjetnici na to nagovarali

Nikad nikoga, pa ni najveće protivnike, nije ponizio i ostavio bez kruha

Komentari 254

SP
Selektivna_pravda
19:08 08.12.2014.

A danas Josipovićeva milicija zatvara klince radi satirične fotomontaže,a dok Feralovce nitko nije dirao dok je 'autokrat' vladao

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:46 08.12.2014.

Da nije bilo Tuđmana i Šuška, tanko bi mi kakali pod Velikosrpskom okupacijom da je devedestih vodila državu partija...

VL
CE
cenzura
18:45 08.12.2014.

Bio je velik i ostat će zauvijek jedan od najvećih hrvata!

VL
DU
Deleted user
19:06 08.12.2014.

Da nije bilo Tudjmana nebi bilo ni slobodne Hrvatske!

VL
Avatar skynet
skynet
19:11 08.12.2014.

SDP pod Račanom nakon izgubljenih izbora razoružava Hrvatsku tokom 4. i 5. mjeseca 1990. stavljajući oružje TO SRH na "čuvanje" JNA. Poslije znamo kakvom krvi, znoju i mukom smo to morali vraćati kada su navalile horde barbara iz Srbije. Slovenci to nisu dopustili. SDP također napušta glasanje u Saboru kada se izglasavala samostalnost Hrvatske i bio je protiv toga da se ne šalju račnici iz Hrvatske u JNA nakon što je ova napala Sloveniju. To su povijesne činjenice za koje bi netko trebao odgovarati pa makar bio 1 dan u zatvoru.

VL
AG
Agramer198
18:52 08.12.2014.

Nemamo pojma kako smo sretni bili što smo u danom trenutku imali nekog kao Tuđmana, nakon njega su samo miševi ostali. A ovima kaj će sad skočiti i početi mantrati o 200 obitelji i privatizaciji poručujem da ako imaju kakve dokaze, neka prijave, ne živimo više u "mračno Tuđmanovo doba", sada uživamo u ovom festivalu demokracije i neovisnog sudstva pa dajte da institucije rade svoj posao... Jedino kaj ak nekaj velite protiv kojeg sadašnjeg ministra ili se ne daj Bože krenete raspravljati, bute završili u zatvoru a la gospon Francišković. Kao što rekoh, ne živimo više u doba autokrata Tuđmana, sada živimo u doba pijanista kojem je petokraka lijepa i premijera slučajne države, iskoristite priliku, kritizirajte, izrazite se, dišite punim plućima, fun times!

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
21:18 08.12.2014.

"Sve za Hrvatsku,Hrvatsku nizašta!"

VL
Avatar tituš
tituš
19:19 08.12.2014.

bezazlena duša zagorska, kada je stvorio državu, oprostio svima, gradio povjerenje i pomirbu, da bi mafija rasturila i dovela u pitanje sve. I zbog toga ostaje najveći među mnogim Hrvatima koji su za nju gorjeli i izgorjeli! Neka mu Nebo bude nagrada, a uspomene na njega slava!

VL
LI
livoguza2
19:20 08.12.2014.

Oni njega i mrtva razapinju i pljuju po njemu. Ne kaže narod uzalud: "Hrani kuče da te ugrize." I "Staro se dobročinstvo zaboravlja." Lp.

VL
DU
Deleted user
20:58 08.12.2014.

Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je toliko volio. Danasnji mu nisu do koljena.

VL
Avatar nula
nula
20:58 08.12.2014.

Tudjman je rasturio Jugu , jednu neprirodnu tvorevinu. ( Kao sto je Gorbacov rasturio SSSR) . Njemu hvala .

VL
KE
kejzimir
19:56 08.12.2014.

Samo čovijek njegove karizme može ponovo pokrenuti Hrvatsku...

VL
Avatar GERO2
GERO2
19:23 08.12.2014.

Tesko je u Hrvatskoj biti predsjednik kad ima 2 mil. Partizana i 2 Ne Partizana, Ostalo su Djeca!

VL
KP
karlo.petrik
20:02 08.12.2014.

Bil je i ostal bar medju nama koji smo otpisani od sadasnje vladajuce bratije jedan od najvecih rodoljuba . iako smo pocijelom svijetu rasuti znao nas je i postival nas i nasu privrzenost rodnoj grudi . Zato on za nas i danas zivi u nasim srcima .Ovo danasnji zatiraci hrvatskog naroda su jednostavno omrazena komunjarska bratija najnizeg ranga koja nas je jednostavno otpisala, jedino kaj nam vide su nase devize kaj se slivaju u hrvatsku .

VL
VS
Votum_separatum
20:22 08.12.2014.

Gavrilo tvoji su se sami počistili sjevši na ukradene traktore takvu su zapovijed dobili od vođa RSK-e,nakon 4 godine granatiranja neokupiranih područja,Tuđman im je ponudio Z4(praktički državu u državi) ali srećom su njihove blesave vođe to odbili,pa mu nije drugo ništa preostalo nego da vojnom akcijom oslobodi okupirana područja,drugu priliku ste dobili mirnom reintegracijom u Istočnoj Slavoniji,zato bolje šuti.

VL
DE
debelisef
22:20 08.12.2014.

Mi bi se sad po izopacenoj crvenoj filozofiji trebali klanjati Racanu i Ivi Latinu, zato kaj su dozvolili slobodne izbore, a u biti su "dopustili" ono kaj je u civiliziranom svijetu normalna stvar i osnovno ljudsko pravo ! Kaj suu oni trebali po toj sotonskoj logiki ? Pozvati JNA u pomoc i poslati tenkove na trgove isto kak i komunisti u Kini ? e, " cestitam" svima tako mislecima ! I majmun je pametniji od takvih umnika ! Ubijali i tamnicili su ljude 45 godina, a 1990. su nas kakti morali i trebali poklati ? Da se razumijemo ; Racan i njegova partija su ipak bili toliko pametni pa su uvidili da se gibanje narodnih masa ne da sprijeciti : mogli su napraviti krvoprolice ali su znali da bi u tom slucaju ( bez obzira bi li JNA Hrvatsku pokorila ili ne bi ) oni prvi platili glavom. Znaci : sprijeciti nisu mogli, a nisu bili niti toliko ludi. Veliko postovanje za gospodina Tomca, koji je od svih clanova uzeg rukovodstva partije jedini pokazal visoku nacionalnu svijest, te zadobil velike zasluga za stvaranje neovisne Hrvatske u tom teskom razdoblju !

VL
GA
Gambit
23:29 08.12.2014.

Sa svim svojim manama, Tuđman je bio svemirski brod za ove čamce koje su došli nakon njega. Mesić i Josipović i dan danas žele podijeliti narod na jednu i drugu obalu.

VL
DE
debelisef
22:09 08.12.2014.

Sve ga se manje pljuje jer se propaganda lazi ne prima na ljude koji imalo pamte. Probali su i Mesic i Racan i ovi danas ( makar ih nije progonil ) popljuvati Tudjmana, ali ne moze se protiv istine. Da Da je od 1990. drzavu vodil Racan, ne znam koliki bi dio hrvatskog naroda uopce podrzal njega, njegovu partiju i politiku ? Koliko bi mu Hrvata vjerovalo ? Bi li bil sposoban voditi bitku protiv velikosrba ? Tudjman je bil nepopravljiv kriticar i disident onoga rezima; covjek za kojeg sam cul iz prica starijih jos negdje 1985. Njegova ZRTVA i vjera u Hrvatsku su bili znak vjerodostojnosti njegovih namjera. Racan, Suvar, Loncar i slicni ( necu nabrajati ove danasnje, a u biti su isti takvi ; bez prisile bi svi potpisali Z4 vec sutra ) nisu bili zrtve, vec proganjatelji, a bas nicim nisu posvjedocili interes i borbu za hrvatskom drzavom - naprotiv : suprotno ! Njima je sve pocinjalo i zavrsavalo s Jugoslavijom, tak da je jedan napustil sabor prilikom izjave o suverenosti, drugi je fantaziral o jedinstvenoj partiji, a treci nam je ishodil embargo na naoruzavanje. To je samo jedan mali dio njihovih grijeha u kratkom razdoblju iz 1990. - 91. Onih 45 godina prije i, te ratno i poratno vrijeme nisam ni dotaknul. Relativizirati ne mogu, jer su doticne teme Hrvatskoj i Hrvatima radile o glavi ! Eto, to su vam Tudjmanovi protivnici ! I sad se nadje jedan Mesic i isal bi se usporedjivat s covjekom koji za Hrvatsku ima politicki znacaj u rangu Stepinca i Stjepana Radica, a vjerujem i veci ? ajde, molim vas !

VL
DI
Diosiario
23:09 08.12.2014.

Nemoguće je ne primjetiti kako sve ove ljude koji pišu protiv Tuđmana vodi jedna upravo pogubna i iracionalna mržnja. Pretpostavljam da su ovakvi izljevi mržnje prema jednom čovjeku koji više nije živ prispodobivi upravo onim likovima kakve možete naći recimo u facebook grupi "ja ne mrzim". Ti likovi nemaju niti jednog argumenta za svoje izljeve mržnje i frustracije, samo kao hipnotiziriani uvijek vrte dvije-tri iste laži za koje nikad nisu i nikad neće dati dokaza ili izvora, a to i ne mogu jer je uvijek riječ o izmišljotinama. U pravilu, osim onih koji su poraženi u Domovinskom ratu riječ je gotovo uvijek u nepismenim, polupismenim i do kraja izmanipuliranim ljudima. Ja takve ne mrzim, samo ih žalim jer i kad jednog dana odu s ovog svijeta kao što ćemo svi otići, oni će otići s mržnjom u srcima, a da ta mržnja nema apsolutno nikakvo opravdanje.

VL
Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
23:50 08.12.2014.

Stvarni vladar Amerike već 40 godina, Kissinger, reče kako će Hrvati postupno shvatiti Tuđmanovu veličinu tek nakon 50-60 godina. On je zauvijek promijenio geostrateške odnose na ovome području. Niti 15 godina srbokomunističke tiranije, potpomognute Londonom, nisu uspjeli zasjeniti veličinu njegovog djela.

VL
« 1 2 3 4 5 6 7 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.