Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOBI U VRHU

Ministar obrane 'Bijesni pas' ne trpi Hrvaticu u Trumpovom timu: 'Ili ide Mira, ili ja'

Mira Radielović Ricardel
Foto: Department of Defense
16.03.2017.
u 23:26

- Vrlo je poštovana i voljena u Bijeloj kući. Bijela kuća misli da je napravila odličan posao u teškoj situaciji - rekao je jedan izvor

Mira Radielović Ricardel, Hrvatica koja je lani imenovana u tim američkog predsjednika Donalda Trumpa za pitanja obrane i nacionalne sigurnosti, sada je označena kao prepreka u procesu imenovanja novih ljudi u Ministarstvo obrane.

Prema pisanju portala DefenseNews, glavne funkcije u Ministarstvu obrane i dalje su prazne već dva mjeseca nakon Trumpova dolaska na vlast. Međutim, simpatizeri ministra Jima Mattisa, poznatog po nadimku "Bijesni pas", nadaju se da će Mira Radielović Ricardel, koju mnogi vide kao prepreku za kandidate, uskoro otići na novu funkciju, što bi moglo ubrzati proces imenovanja.

Izvori koji podržavaju Mattisa sve su glasniji o svojim nezadovoljstvom s Mirom Radielović Ricardel, koja je trenutno u uredu predsjedničkog osoblja (OPP) te je bila vitalni dio procesa razmatranja kandidata, uključujući provođenje razgovora. Niz izvora kaže da su se Mattis i Radielović Ricardel izravno sukobljavali oko kandidata. Dva od tih izvora spekuliraju da se Radielović Ricardel nadala dobiti mjesto u Pentagonu nakon prijelaznog razdoblja, možda kao zamjenica ministra za politiku. 

Dok je simpatizeri Mattisa vide kao prepreku, oni u Trumpovom timu vide je kao odanu osobu koja pazi na interese predsjednika.

- Vrlo je poštovana i voljena u Bijeloj kući. Bijela kuća misli da je napravila odličan posao u teškoj situaciji - rekao je jedan izvor.

Sada se čini da će Radielović Ricardel uskoro ići iz OPP-a, a jedan izvor rekao je da ju čeka visoka pozicija u Ministarstvu trgovine. Neki izvori kažu da odlazak dolazi nakon velikog sukoba s Mattisom, a jedan izvor rekao je čak da je Mattis Bijeloj kući poručio: "Ili ide Mira, ili ja". Međutim, Trumpu odan izvor to je demantirao rekavši da bi Radielović Ricardel to išlo u prilog jer je držala liniju protiv "politički neprihvatljivih" kandidata.

>> Procurile informacije: Porezna kartica iz 2005. godine otkrila koliko je Trump platio poreza

>> Savezni sudac blokirao je novu uredbu o imigrantima, Trump poručuje: 'Borit ćemo se i pobijedit ćemo'

Komentara 12

JA
Jakob1
05:07 17.03.2017.

Rekao je jedan izvor. Realy?

AN
Anton95
02:13 17.03.2017.

Gluposti Njen uticaj je smo i glavi vašeg novinara

BA
barbaizamerike
00:20 17.03.2017.

Greska brisi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije