Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJNA PRIJETNJA
Povratak na članak

Trump prijeti "ako treba" i napuštanjem Svjetske trgovinske organizacije

Trump nije prvi puta prijetio da će napustiti međunarodnu organizaciju koju je tijekom svoje predizborne kampanje ocijenio "zastarjelom".

Komentari 7

TE
TEUTA
00:29 14.08.2019.

Svake godine Kina ima od 300 do 400 milijardi " trade surplus" sa SAD. To kosta Americi oko 70 tisuca zatvorenih fabrika Najveci transfer bogatsva iz SAD u Kini u povjesti covjecanatva. Ni nikada vise. Tramp nije Obama , Bus ili Clinton

VL
XA
xaron
16:17 14.08.2019.

Ameri raspuštaju WTO... Ha ,ha , ha , pa oni su ga i osnovali kako bi kontrolirali svjetsku trgovinu ( bar su oni tako planirali). Jedino što im nije palo na pamet da bi neka ( u to vrijeme ) nerazvijena zemlja ( Kina ) mogla pomrsiti račune. Kinu je u WTO ugurao Henri Kisinger, jer je planirao ja jaka Kina potisne (u to vrijeme ) jaki SSSR. Taj plan (kao i mnogi drugi) je propao pa sada jaka Kina potiskuje Amere. Ovo je kao iz nekog vica i bilo bi smiješno da nije i nekih tragičnih posljedica.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:03 14.08.2019.

wto je ionak u americi, radi po američkim zakonima. nije wto kinezima dala povlašteni status na američkom tržištu, već sami amerikanci. amer kontrolira wto. nitko drugi. amerikanac ima jedini pravo veta na odluke wto-a. o čemu pričamo? o tome da su svi koji su ulazili u wto spuštali gaće velikima, i davali im povlastice na svom tržištu? zašto je rusija u wto primljena zadnja od svih republika raspalog sssr-a? i za to je morala svim tim benignim zemljama dati velike povlastice za uvoz njihove robe na rusko tržište? wto je relikt prošlih vremena, kao i un, mmf, sve to treba raspustiti i formirati par novih organizacija izvan dosega najmoćniji h zemalja, na neutralnom terenu, najbolje neki otok, pustinja... gdje je zaštita wto-a zemalja kojima amerikanci uvode sankcije? sankcije može uvoditi jedio un, i nitko više. al pošto je 'svijet' pustio da amer kolo vodi, nek i trpi posljedice takvih odluka. i nek javno prizna da nije slobodan u svojim odlukama, da sluša gazdu. bit će mu lakše. neovisna zemlja... koja je to? svega ih je par. i ne, ni jedna nije u europi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.