133 28°C
 • TEUTA:

  Svake godine Kina ima od 300 do 400 milijardi " trade surplus" sa SAD. To kosta Americi oko 70 tisuca zatvorenih fabrika Najveci transfer bogatsva iz SAD u Kini u povjesti covjecanatva. Ni nikada vise. Tramp nije Obama , Bus ili Clinton

 • xaron:

  Ameri raspuštaju WTO... Ha ,ha , ha , pa oni su ga i osnovali kako bi kontrolirali svjetsku trgovinu ( bar su oni tako planirali). Jedino što im nije palo na pamet da bi neka ( u to vrijeme ) ... prikaži još! nerazvijena zemlja ( Kina ) mogla pomrsiti račune. Kinu je u WTO ugurao Henri Kisinger, jer je planirao ja jaka Kina potisne (u to vrijeme ) jaki SSSR. Taj plan (kao i mnogi drugi) je propao pa sada jaka Kina potiskuje Amere. Ovo je kao iz nekog vica i bilo bi smiješno da nije i nekih tragičnih posljedica.

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  wto je ionak u americi, radi po američkim zakonima. nije wto kinezima dala povlašteni status na američkom tržištu, već sami amerikanci. amer kontrolira wto. nitko drugi. amerikanac ima jedini pravo veta na odluke wto-a. o čemu pričamo? o tome da ... prikaži još! su svi koji su ulazili u wto spuštali gaće velikima, i davali im povlastice na svom tržištu? zašto je rusija u wto primljena zadnja od svih republika raspalog sssr-a? i za to je morala svim tim benignim zemljama dati velike povlastice za uvoz njihove robe na rusko tržište? wto je relikt prošlih vremena, kao i un, mmf, sve to treba raspustiti i formirati par novih organizacija izvan dosega najmoćniji h zemalja, na neutralnom terenu, najbolje neki otok, pustinja... gdje je zaštita wto-a zemalja kojima amerikanci uvode sankcije? sankcije može uvoditi jedio un, i nitko više. al pošto je 'svijet' pustio da amer kolo vodi, nek i trpi posljedice takvih odluka. i nek javno prizna da nije slobodan u svojim odlukama, da sluša gazdu. bit će mu lakše. neovisna zemlja... koja je to? svega ih je par. i ne, ni jedna nije u europi.

Još iz rubrike Vijesti

Goran Grlić Radman na konferenciji o suspenziji Elizabete Mađarević
ELIZABETA MAĐAREVIĆ

Epilog rasističkog ispada diplomatkinje: 'Ministarstvo i vlada dobro su reagirali, ona nije bilo tko'

U Zagreb sletio jedan od najvećih aviona na svijetu Antonov
ANTONOV

U Zagreb sletio jedan od najvećih zrakoplova na svijetu

4
Migranti u kampu u Bihaću
SVAKODNEVNI PRIZOR

BiH policija u kolonama vodi migrante u kamp blizu hrvatske granice: 'Vrlo smo zabrinuti'

15