Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETNJE SANKCIJAMA
Povratak na članak

Trump postavio ultimatum: 'Kupujte skupi američki, a ne jeftini Putinov plin!'

Trump od EU traži da gradi LNG terminale (jedan se planira na Krku) za plin iz SAD-a i tako smanje energetsku ovisnost o Rusiji.

Komentari 181

TO
tolitol
13:20 19.05.2018.

Ukrajinci znaju kako je lijepo ovisiti o Rusima pa kad se od godine na godinu drastično mijenjaju cijene energenata, naravno s obzirom na to pleše li Kijev kako Moskva svira. Treba diversificirati opskrbu da se ne ovisi o hirovima Moskve. Što se tiče Krka, Hrvatska neka vodi svoju politiku, a Njemačka neka vodi svoju politiku.

VL
MO
mobitel20
13:42 19.05.2018.

Izgradnjom mreze LNG terminala i povecanom dostupnosti, i cijena tog plina ce padati. To svatko zna ali trolovi zaobilaze. Sa LNG na Krku Hrvatska postaje vazan geostrateski igrqc na ovom dijelu Europe a to dovodi do ludila ove srpske i velikobosnjacke trolove, hehehe...Plus ruski placenicj...Vise razlicitih izvora uvijek obara cijene. To je zakon trzista. Ovdje se radi o strategiji i novim sporazumu Hitler-Staljin sto Svijet hoce sprijeciti. Tko to ne razumije, nista ne razumije. Ali ipak je glavna vijest velika tragedija u susjedstvu : Srpska Vlast i svi mediji prepuni su panike zbog povecane razine RADIOAKTIVNOSTI zbog OSIROMASENOG URANA. Zagdjeno im je tlo i zrak ! Njihovi proizvodi su opasni, radioaktivni ! To su objavili njihovi mediji i Skupstina Srbije ! Rizik od teskih oboljenja je 15 puta veci za sve stanovnike i slucajne namjernike ! Zasto nasi mediji ne obavijeste o toj opasnosti !?

VL
Avatar Becarina
Becarina
13:41 19.05.2018.

Merkel i EU su dobro upoznali putinov ucjenjivacki mentelitet, agresivni pokusaj stvaranja monopola i dirigiranja cijena plina . I u Hrvatskoj protvnike LNGa organizira Putin jer upravo radi LNGa mora cijenu plina drzati niskom a nece moci ni Ukrajinu ucjenjivati. Pokusao je zgrabiti i Agrokor najvecu koncernu kako bi uticao na ekonomiju zapadnog balkana, pokusava i danas preko Mosta, ZZ i SDPa.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:53 19.05.2018.

Merkel podrzava LNG i svaku konkurenciju rusima kak bi smanjila cijenu plina, tako to rade pametni politicari. Sve ostalo je teatar.

VL
MA
Marko1337
13:16 19.05.2018.

EU razmišlja maloumno i na kratke staze ako ostane ovisna samo o putinu koji može u najgoroj zimi zatvoriti ventile. Pmetan čovjek uvijek ima dva konja, ako ga jedan ostavi sa drugim može dalje, a naši maoloumnici komunjarski kao i obični bez razuma.

VL
DU
Deleted user
11:50 19.05.2018.

Jedne zime kad na -20 putin zavrne ventile zbog već nečega sjetit će se nijemci trumpa i skupljega plina

VL
PR
propuhuglavi
15:45 19.05.2018.

Išao sam malo raditi number crunching i ispada da bi teoretski maksimum LNG Krka mogao pokriti ~20% ukupne potrošnje LNG-a u Europskoj Uniji. Realno možemo očekivati možda pola od toga ali opet i 10% opskrbljivanja plina u EU je puno.

VL
OD
oltar domovine
14:41 19.05.2018.

nista od srba i rusa kupovati pa da je 20 puta jeftinije...tako budemo njih unistili ....

VL
DU
Deleted user
18:18 19.05.2018.

sto bi ja placa ukapljeni plin koji je duplo skuplji nego ovaj " putinov " koji je upola jeftiniji. samo ludi se more odluciti za ovo prvo

VL
NA
NasaSenkica
13:49 19.05.2018.

Krk je rjesenje jer EU sigurno nece pristati da bude ovisna o diktatoru Putinu.....problem ce biti ona Ahmetovic i Vasilijic jer se mora ukalkulirati Pupi a onda nastaje problem.

VL
Avatar babas
babas
16:32 19.05.2018.

Naši politilčari smatraju da je gradnja LNG terminala na Krku nagrada Hrvatskoj,a njemački gradnju LNGa smatraju kaznom. Pa tko je tu lud? Zašto Švabo obija da gradi LNG terminale za američki plin?

VL
Avatar superhik74
superhik74
12:25 19.05.2018.

Klasicna anglo-cionisticka propaganda: Plin je americki a ne Trumpov, ali onaj ruski je Putinov, a ne ruski. Tako je Kastrovo sve s Kube, Sadamovo sve u Iraku, Gadafijevo sve u Libiji, Assadovo sve u Siriji, Kimovo sve u Sjevernoj Koreji itd. itd. Osim toga imperij kaosa odredjuje sto njegovi vazali moraju kupovati, zato su im i problem nezavisne drzave tipa Kina, Rusija, Iran, Venecuela, Kuba, Sjeverna Koreja, Sirija itd. Ne slusaju naredjenja imperija kaosa u raspadu.

VL
LU
Lujo123
16:50 19.05.2018.

Poljska i niz drugih članica EU, među njima i Hrvatska, također su izražavale protivljenje Sjevernom toku 2. ------------------------------------------------------------------------------ Ne znam ko je u ime RH "izrazil protivljenje", ali ko god je to napravil nije u moje ime i ime velike većine Hrvata. To je mogel napraviti samo ovaj EU podguzničar anemični dezerter i zato mu se spominjem majke. Ima li još bilo kaj u čemu nam taj idiot nije napravil štetu?!

VL
Avatar Zgubider.
Zgubider.
13:15 19.05.2018.

"...Trump postavio ultimatum: 'Kupujte skupi američki, a ne jeftini Putinov plin!'..."___Pojednostavljeno rečeno, taj čovjek je glup ko panj!

VL
Avatar Matija22
Matija22
13:36 19.05.2018.

njemac mora poslušat američkog saveznika u borbi protiv diktatora putina, a Hrvatska će svima u Europi prodati plin preko Krka i svi će imati plin

VL
Avatar drenter977
drenter977
13:42 19.05.2018.

Samo nek se merkelica igra, da se ne bi za koju godinu pokazalo da je ruski plin daleko skuplji od američkog... Nikad ni pod koju cijenu si Evropa ne smije dozvoliti da ovisi o Rusiji

VL
DU
Deleted user
18:17 19.05.2018.

Nismo dovoljno bogati da kupujemo jeftine stvari , drugim riječima mogso bi nam na kraju biti jako skup kao i todorićevi krediti !!!!!

VL
BE
Beogradjan
12:20 19.05.2018.

Srbija već uveliko gradi gasovod sa kojim će se spojiti sa Turskim tokom. Taj gas će ići dalje za Madjarsku i Austriju, ako budu vasi političari pametni, mogu jedan krak da izgrade i prema Hrvatskoj. Tako ćete imati mogućnost korišćenja i Ruskog i Američkog, pa koji daju bolju cenu.

VL
ST
stomugromova
20:40 19.05.2018.

Problem anglocionista je da su povećali vojni budžet na skoro 800 milijardi usd.Da je po ekonomskoj moći,taj bi bio 20x manji.Mogu to dok štampajui zelembaće,kojima ističe rok trajanja.Nego koga sada opljačkati jer je poznato da psihopati iz duboke države imaju nezasitan apetit.No sad je problem što više nema lakih žrtava.Planiraju naguzit Sjevernu Koreju,ali to je račun bez krčmara jer debeljko nije Gadafi,a ima i nukice.Rusi imaju svoje resurse pa ne moraju krsti tuđe i praviti genocide po svijetu.Moraš biti retard da su ti SAD uzor za bilo što,osim za najgori kriminal. Tu izopačenu i povampirenu korporaciju niti vlastiti građani više ne prepoznaju.Radi njih EU propada i još su nam radi svojih orgija na Bliskom Istoku natovarili invaziju migranata.Dajte se osvijestite ,ako dosad niste.U Rusiji je Putin najurio krimosa Soroša i njegovu agenturu.Moraju se registrirati kao strani agenti što ustvari i jesu.Kod nas slobodno vršljaju i teroriziraju većinu.Samo sra*a od njih imamo.

VL
Avatar Joco Udmanić
Joco Udmanić
07:53 20.05.2018.

Bilo bi sve u redu,da nam vlada nije u Buzinu.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.