Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PSI LUTALICE Mješanac je napao i biciklisticu te je vukao

Trudnicu Magdalenu opet je ugrizao pas

24.03.2009.
u 16:35

VARAŽDIN – Magdalenu Oršuš (25) iz naselja Roma u Strmcu Podravskom koja čeka sedmo dijete u nepuna je dva mjeseca drugi put ugrizao pas. Početkom veljače za trbuh ju je ugrizao bijesni pas koji je poslije eutanaziran, a jučer ju je ugrizao mješanac kojega je 38-godišnji Vid Balog iz istog naselja držao bez nadzora.

Bojim se za dijete
Magdalenu je ovaj put pas ugrizao iznad lijevog kuka. – Išla sam rano ujutro po upaljač k susjedima kako bih zapalila vatru da djeci bude toplo. Iznenada je na mene skočio veliki pas i zgrabio me zubima iznad kuka. Vikala sam i zvala upomoć, a onda se preplašio i pustio me. Otišla sam do kuće. Jako me strah još otkad me u veljači ugrizao bijesan pas. Bojim se za dijete. Kad se rodi, najprije ću zatražiti sve pretrage za njega – kazala je Magdalena Oršuš koja se boji pasa.

U naselju, ističe njezin nevjenčani suprug Dušan Ignac, ponovno ima više od stotinu pasa lutalica. – Nakon što je ugrizao moju ženu, tog je jutra pas napao još jednu ženu iz naselja. Dok se vozila biciklom, skočio je na nju i vukao je. Poderao joj je suknju i majicu. Dotrčala je do mene sva izbezumljena. Isprva sam pomislio da je možda pijana, no onda nam je ispričala što se dogodilo.

Neka grize koga hoće
Otišao sam do vlasnika pasa Vida Baloga koji mi je rekao da ga nije briga, da njegov pas može gristi koga hoće – požalio nam se Dušan Ignac dodajući da se boji za dijete.

Bio je, kaže, i kod načelnika općine Petrijanec Vladimira Kurečića koji mu je obećao da će riješiti problem pasa lutalica u njihovu naselju.

Nesretna Magdalena Oršuš tek je primila posljednje cjepivo nakon prvog ugriza. Rana od nedjelje još je svježa, a Magdalena Oršuš tek je danas odlučila potražiti liječničku pomoć.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije