Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Treba znati razlog"

Od 15 do 30 posto: Troškovi kupnje automobila sve veći, poskupjela još jedna stavka

Velika Gorica: Oryx stanica za tehnički pregled vozila
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
31.05.2023.
u 08:29

Kristijan Tićak iz AMS-a ističe da bi se trebao znati razlog poskupljenja, navodeći da nije primijetio povećanje broja nesreća koje bi značile veći rizik za osiguranje i opravdavale porast cijena

Cijena života nemilosrdno se povećava iz mjeseca u mjesec gdje god se okrenete, od režija do kruha, a u porastu su i troškovi kupnje automobila. Poskupljuju gorivo, transport, nabava, dijelovi, a sada i autoosiguranje. Građani se o svemu informiraju bolje nego inače jer cijena je rasla i osnovnim i dodatnim osiguranjima.

POVEZANI ČLANAK:

"Sva su osiguranja različita u vrlo malom iznosu, oko 100 kuna", kazao je Boris kojeg je redakcija Dnevnika zatekla pred stanicom za tehnički pregled. Posrednik za kredite i osiguranja Vjeko Peretić kazao je da cijene autoosiguranja rastu konstantno zadnjih godina. 

On kaže kako su u posljednjih godinu dana cijene osiguranja porasle 15 do 30 posto zbog povećane inflacije, što će vozači na džepu osjetiti pri sljedećoj registraciji. "To sve se događa zato što, kada se dogodi šteta, onda popravak, cijena rada, nabava dijelova i servisi koštaju drastično više nego što se sad povećala vaša cijena autoosiguranja", pojasnio je.

Kristijan Tićak iz AMS-a ističe da bi se trebao znati razlog poskupljenja, navodeći da nije primijetio povećanje broja nesreća koje bi značile veći rizik za osiguranje i opravdavale porast cijena. Dodao je i da auti i dijelovi za njih jesu skuplji, ali i da je milijun i pol vozila u hrvatskom voznom parku staro u prosjeku od 14 do 18 godina.

VIDEO Golemo klizište kod Požeške kotline

Luka Dorić iz Centra za vozila Hrvatska vjeruje da će se trend starijih vozila nastaviti. "S obzirom na to da smo zadnjih godina imali poremećaje na tržištu oko nabave novih vozila ljudi su odlučili svojim starijim vozilima produljiti životni vijek u Hrvatskoj", zaključio je.

 

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
18:13 31.05.2023.

Drage Hrvatice i Hrvati, vozite se biciklima ili hodajte. To je zdravo i nije skupo.

IK
Ikarus
14:35 31.05.2023.

Kako se kaže prilika čini lopova svi bi se okoristili na trenutnoj situaciji.

DU
Deleted user
12:06 31.05.2023.

Naravno da cijena sata rada u RH ne prati inflaciju kao u zapadnim zemljama Europske Unije. Odljev mladih iskusnih visoko i srednje obrazovanih za višom satnicom je kao zakon spojenih posuda. Koliko god je EU zajednička toliko je i neravnomjerna u standardu i razvoju društva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije