Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA NA ZADARSKI ULICAMA Skupina huligana cijelu je noć izazivala incidente

Trojici Zadrana zbog kamenovanja automobila direktora Hemofarma sedam dana zatvora

23.01.2009.
u 20:51

Zbog kamenovanja automobila Marka Ivanovića, direktora košarkaškog kluba Hemofarm iz Vršca, uhićeni su Zadrani Predrag Funčić (21), Sanel Hodžić (20) i Mario Munivrana (19) te su zbog narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak način privedeni u poslijepodnevnim satima na Prekršajni sud u Zadru.

Prekršitelji su dobili svaki po sedam dana zatvora. Funčiću je ranije bilo zabranjeno posjećivanje sportskih događaja jer je zapalio baklju.

Osim ovog trojca, zadarska policija detektirala je još nekoliko nasilnika koji su, kako nam je rečeno, prouzročili niz nereda u Zadru tijekom prošle noći. Privedena trojica stari su 18, 19, te 29 godina. Oni će biti privedeni na Prekršajni sud, a nad još nekoliko mladića vrši se kriminalistička obrada.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina nam je rekao kako je tijekom noći na zadarskim ulicama bilo 80-ak policajaca koji su na kraju uspjeli zaustaviti daljnju eskalaciju peteročlane skupine mladića.

Sve je počelo kada je iza 18 sati gotovo u samom centru Zadra bejzbolskom palicom izudaran 42-godišnji makedonski državljanin, i to navodno jer se na ekavici raspitivao gdje se nalazi mjesto na koje je želio ići. Potom je na zadarskom Boriku razbijen automobil direktora srbijanskog košarkaškog kluba Hemofarm i to na način da su mu nasilnici skinuli tablice i iščupali retrovizor.

U međuvremenu je u jednu zadarsku lokalnu novinu dojavljeno da je u Hotelu Kolovare, gdje su smješteni rukometaši, postavljena bomba, a policija i taj čin pripisuje ovoj skupini.

Nasilnici su se navodno potom vratili na Borik kod Hotela gdje su smješteni srbijanski košarkaši i navodno kamenom oštetili i vjetrobransko staklo na automobilu direktora Hemofarma, a nasilništvo je zaključeno i kako nam je rečeno u zadarskoj PU, razbijanjem stakla u kafiću u kojem su se nalazili njemački navijači. Kod Nijemaca im je, navodno, smetala samo njihova prisutnost?!

Akcija hvatanja, kako nam je rekao načelnik PU zadarske, završila je oko 3 sata ujutro.
- Riječ je o skupini od četiri, pet mladića koji su htjeli iz samo njima znanih razloga provoditi silu. Mi smo reagirali i pronašli ih, te naposljetku i spriječili da Zadar, grad sporta, bude talac huligana, - rekao nam je načelnik PU zadarske Anto ističući kako su počinitelji i od ranije poznati po prekršajima na sportskim borilištima u Zadru, a da je jedan od uhićenih priveden zbog paljenja baklje na tribinama tijekom nedavne košarkaške utakmice između Zadra i Partizana u dvorani Krešimira Čosića.

Kalmeta: Nije trebalo maknuti zastave
Osuđujem sve ružno što se dogodilo u Zadru, izjavio je Božidar Kalmeta, ministar prometa, mora i infrastrukture upitan za komentar premlaćivanja makedonskog navijača i razbijanja vozila košarkaškog kluba Hemofarm iz Srbije. Istaknuo je kako takvo ponašanje inače ne priliči Zadru, jer je Zadar gostoljubiv grad, grad mladih i grad sportaša. Doadao je da se divljanje pojedinaca nalžalost događa u Zadru, ali i drugdje, no da Zadar to sebi ne želi dopustiti. Isto tako rekao je da to sigurno neće zasjeniti sve pozitivno na sportskom planu što se događalo i događa u Zadru.

Božidar Kalmeta je prokomentirao i odluku gradonačelnika Živka Kolege da se uklone sve zastave sa zadarskog Narodnog trga.
- Po mom mišljenju to nije trebalo učiniti, jer ako mi ne bismo voljeli da se to nama radi u drugim zemljama, ni mi to ne smijemo raditi, - rekao je Kalmeta istaknuvši kako je zadarski gradonačelnik pogriješio uklonivši zastave s Narodnog trga.


Direktor Hemofarma: Neću nikoga tužiti

farma Direktor KK Hemofarm iz Vršca Marko Ivanović, čiji je automobil škoda superbe znatno oštećen u dvama napadima, nije iskazivao ogorčenje tim napadom. Kazao je kako ima dosta prijatelja u Zadru te da ima dobre odnose sa svim hrvatskim momčadima koje igraju regionalnu ligu, kao i da ovdje stalno dolazi službenim automobilom te da nikada nije imao problema.

- Mislim da se i ti moji prijatelji sada ne osjećaju najbolje, ali to je ipak stvar policije. Na uviđaju sam primjetio da se radi o pravim profesionalcima. U petak poslijepodne oštećeno mi je lijevo ogledalo te su iščupane registarske tablice, a u noći na subotu su razbili vjetrobransko staklo, masku automobila i krov. Mislim da u vrijeme rukometnog SP nije dobro za Hrvatsku koja želi, kao i Srbija, postati dio EU. Policija će sada obaviti daljnju istragu, a od mene su tražili da se izjasnim hoću li koga teretiti, što sam pismeno odbio - kazao je Marko Ivanović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije