Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bježali policiji

Trojica stranaca uhićena radi izazivanja prometnih nesreća i krijumčarenja migranata

Zagreb: Autobus ZET-a pokupio nekoliko automobila na križanju Heinzleove i Vukovarske
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
12.01.2024.
u 12:44

Osumnjičeni (28) kombijem je prevozio više migranata koji su ilegalno ušli u Hrvatsku i pritom obijesnom vožnjom izazvao prometne nesreće.

Osječko-baranjska policija uhitila je trojicu stranaca koje sumnjiči za krijumčarenje ljudi i druga kaznena djela te ih predala pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija u petak. Policajci iz Belišća istraživanjem su utvrdili da je 28-godišnji osumnjičenik kombijem stranih oznaka prevozio više migranata koji su protuzakonito ušli u Hrvatsku, dok su mu u tome pomagali drugi 28-godišnjak i 33-godišnjak.

Vozač kombija je, prilikom ilegalnog prijevoza stranih državljana, upravljao vozilom nedopuštenom brzinom, pretjecao druga vozila na nepreglednim mjestima te je obijesnom vožnjom izazvao prometne nesreće u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede i prouzročena je materijalna šteta. U pokušaju bijega su ga spriječili policajci nakon čega je uhićen.

Osječko-baranjska policija dodaje da su kaznena djela počinjena s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, a krijumčarenje osoba spriječeno je suradnjom s vukovarsko-srijemskom Policijskom upravom.

POVEZANI ČLANCI:

Počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku, a osim za krijumčarenje migranata osumnjičene terete i za obijesnu vožnju u cestovnom prometu te prisilu prema službenoj osobi, navode u policiji.

VIDEO Pogledajte kako privode huligane u Vukovaru: Osumnjičeni za napad na maloljetnike, a sad skrivaju lice

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
16:34 12.01.2024.

Čim se ne spominje nacionalnost uhičenih jasno je od kud su.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije