Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMKA IZ 2021.

Trojica policajaca udaljena iz službe: Na pretresu kod Sablje jeli sir i čvarke

Tomislav Sabljo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
12.05.2023.
u 14:31

Na snimci se vidi kako jedan policajac s tada osumnjičenim Sabljom razgovara za stolom punim hrane i uzima hranu koju mu ovaj nudi

Trojica policajaca udaljena su iz službe nakon što je u javnost procurila snimka kako tijekom pretresa doma Tomislava Sablje, koji je prošli mjesec ubijen u noćnom klubu Ritz, sjede za stolom i jedu. Na snimci se vidi kako jedan policajac s tada osumnjičenim Sabljom razgovara za stolom punim hrane, pišu 24 sata. 

– Probaj sir da ne kažeš da nisi probao – govori Sabljo policajcu nakon čega on uzima sir i jede. Potom mu Sabljo nudi čvarke s kojima se policajac također poslužio. Pritom je nešto i zapisivao na papir. 

Policijska uprava zagrebačka upoznata je sa snimkom te su potvrdili da je nastala u prosincu 2021. godine. 

– Možemo potvrditi da je Policijska uprava zagrebačka u posjedu snimke koja prikazuje jednu civilnu osobu i policijskog službenika ove policijske uprave. Utvrđeno da je snimka nastala u prosincu 2021. godine tijekom pretrage doma osumnjičenika u sklopu provođenja kriminalističkog istraživanja i da se na snimci upravo nalazi osumnjičenik i policijski službenik koji sudjeluje u provođenju pretrage. Osim njega, u pretrazi su sudjelovala još dva policijska službenika. Načelnik Rašić udaljio je iz službe svu trojicu policijskih službenika te će protiv njih podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. O događaju sa snimke odmah je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo koje će policija izvještavati o svemu utvrđenom – rekli su u policiji.

VIDEO Na Markovu polju pokopan je Tomislav Sabljo: Brojna poznata lica stigla su na posljednji ispraćaj

Komentara 7

KU
Kujttim
15:55 12.05.2023.

Ne razumijem? Sabljo kaže - probaj sir, da ne kažeš da nisi probao. Ok. Policajac iz pristojnosti uzme sir. Čitavo vrijeme piše, a ovo uzimanje sira je samo smirivanje napetosti. Čista pristojnost. Kušanje sira nije dar! I oni te jadne policajce suspendiraju, a sudac Županijskog suda u Osijeku, nakon što je uzeo Mamićev sat od 40.000 eura, stotine kartona vina, na Mamićev račun bio u Miamiju, Dubaiju, i nakon što je Mamića osudio na samo 6 godina i 6 mjeseci, a Zdravko je, samo zbog držanja pred sudom, trebao dobiti čistih 9 godina - ništa. Opomenu ga! Eno ga i dalje je sudac. Kakvi su to kriteriji, ako se izjednači kušanje sira i bančenje u Dubaiju. Feta sira je 2 eura, dernek u Dubaiju 22.000 eura, a kazna ista?

KU
Kujttim
15:38 12.05.2023.

Prvo su likvidirali Sablju, sada se rješavaju njegovih ljudi iz policije, a na kraju će sve ono što je radila Sabljina ekipa nalijepiti pokojniku. Živ- živ, nitko nije kriv. Ne kužim zašto je ovaj video čekao 18 mjeseci na objavu?

KU
Kujttim
15:29 12.05.2023.

Neće im moći ništa jer nije zabranjeno iz pristojnosti probati sir. Greška nadređenih policajaca koji su ovu trojicu potplaćenih gladuša poslali na pretragu stana bez 10-tak interventnih policajaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije