Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okončana stega

Trojica policajaca koja su na crpki premlatili Ajkića vraćena na posao

alen ajkić
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
18.07.2010.
u 22:10

S posla su udaljeni kad je na benzinskoj crpki u karlovačkom naselju Švarči ozlijeđen Alen Ajkić.

Policijski stegovni sud u Rijeci odlučio je da se tri mjeseca poslije suspenzije na posao u PU karlovačku vrate policajci Kristijan Maglić, Marin Hajko, Dražen Lipošćak i Tomislav Trgovčić. S posla su udaljeni kad je na benzinskoj crpki u karlovačkom naselju Švarči ozlijeđen Alen Ajkić.

Maglić, protiv kojeg se vodi i kazneni postupak jer se u optužnom prijedlogu navodi da je upravo on šakom udario Ajkića, na stegovnom je sudu kažnjen uvjetnom kaznom. Bude li u postupku pred Općinskim sudom u Karlovcu kažnjen na kaznu zatvora dulju od šest mjeseci, radni će mu odnos u policiji prestati, objašnjava Ajkićev odvjetnik Željko Olujić. Preostaloj trojici policajaca izrečena je novčana kazna 20 posto od osobnog dohotka. Da je stegovni postupak okončan, potvrdila nam je glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić.

Odvjetnik Olujić najavio je da će od države tražiti 400.000 kuna odštete zbog ozljeda koje je zadobio Alen Ajkić, a za koje je policija u početku tvrdila da su nastale kad je pijan pao na sanduk. Iako se u Karlovcu pričalo kako je liječnica koja je zbrinula Ajkića na hitnoj tijekom stegovnog postupka kazala da su njegove ozljede poslije primitka u bolnicu bile blaže no što se to dalo vidjeti iz fotografija objavljenih u medijima, insinuirajući tako da je Alen Ajkić lagao i da je batine dobio kad je izišao iz bolnice, pokazalo se da to nije točno.

Liječnica je potvrdila da fotografije u medijima odgovaraju onome što je vidjela kad je Ajkić primljen.

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar commentator
commentator
00:24 19.07.2010.

- sneacker - ne razumiješ zašto se takve policajce vraća na posao? Pa \'ko im je ministar? I sve je jasno, treba on takve \"agente\" iz mraka.

SA
sanjin003
22:16 18.07.2010.

bravo za našu policiju,heroj do heroja

DE
detour
23:07 18.07.2010.

slucaj ajkic otkrio je da su nevedeni policajci u citavom nuizu slucajeva premlacivali ljudi. zasto takav olos jos uvijek radi u policiji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije