Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Grubori

Trojica bivših specijalaca ATJ Lučko 
idu natrag
 u pritvor

Grubori
arhiva VL
25.01.2011.
u 15:05

U Remetinac se za sada vratio samo B. Krajina, a policija traži Franu Drlju i Igora Benetu

ZAGREB – Frane Drljo, Božo Krajina i Igor Beneta, trojica bivših pripadnika ATJ Lučko, koji su optuženi za ratni zločin nad civilima u selu Grubori u kolovozu 1995., odlukom Vrhovnog suda, moraju se vratiti u pritvor. Naime, njima je trojici izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda ukinulo pritvor, u kojem su proveli godinu dana, nakon što je nedavno protiv njih podignuta optužnica.

Na tu se odluku žalilo Županijsko državno odvjetništvo, a Vrhovni je sud žalbu uvažio te odredio da se trojac mora vratiti u pritvor i to zbog izrazito teških okolnosti počinjenja djela. Vrata Remetinca zasad su se ponovno zatvorila samo iza Krajine jer Drlju i Benetu policija nije našla na njihovim adresama te ih još traži. U tom postupku još se vodi istraga protiv Željka Sačića, ratnog zamjenika generala Mladena Markača, od čijeg saslušanja tužiteljstvo ne odustaje.

Komentara 5

BU
buck
15:43 25.01.2011.

samo da ih jospovic neizruci beogradu

MM
Mladen Miletić
17:08 25.01.2011.

Trojica bivših specijalaca ATJ Lučko 
idu natrag
 u pritvor, EU neda slobodu \" braniteljima Hrvatima \"?

ZA
zadranin
18:34 25.01.2011.

sve je to prodato

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije