Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krijumčarenje ljudima

Trojac švercao migrante: Jedan bježao policiji pa vozilom sletio s ceste

migranti
Hrvoje Jelavic/PIXSELL / Ilustracija
24.12.2020.
u 10:31

Okrivljenici su ispitani u ovom državnom odvjetništvu te je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njih odredi istražni zatvor što je sudac istrage prihvatio

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, povodom kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, 22. prosinca 2020. ispitalo osumnjičenike i donijelo rješenje o provođenje istrage protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1994.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavku 1. Kaznenog zakona te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. KZ-a, te protiv dvojice državljana Republike Hrvatske (1986. i 1996.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavku 1. KZ-a. 

Postoji osnovana sumnja da su okrivljeni 26-godišnjak, 34-godišnjak i 24-godišnjak 20. prosinca 2020.; postupajući zajednički i dogovorno te prema uputama nepoznatih organizatora krijumčarenja ljudi, kako bi se svaki od njih okoristio za 1.000,00 eura; nakon što je prvookrivljeni 26-godišnjak prethodno ilegalno prešao državnu granicu Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u osobno vozilo u okolici Topuskog preuzeli nekoliko stranih državljana, znajući da se oni nezakonito nalaze na teritoriju Republike Hrvatske. 

Osnovano se sumnja da ih je prvookrivljeni 26-godišnjak prevozio prema Zagrebu, dok su se ispred njega kao tzv. prethodnica u zasebnom vozilu kretali drugookrivljeni 34-godišnjak i trećeokrivljeni 24-godišnjak kako bi ga upozoravali na policijske ophodnje na cesti.

Kada su ih policijski službenici uočili i uporabom svjetlosnih i zvučnih signala naredili da prvookrivljenik zaustavi vozilo, on je, osnovano se sumnja, u namjeri da onemogući policijske službenike da ga zaustave i obave kontrolu vozila, pristajući da ugrozi živote ilegalnih migranata koje je prevozio i sigurnost drugih sudionika u prometu, nastavio vožnju i velikom brzinom pretekao osobni automobil u kojem su bili drugookrivljenik i trećeokrivljenik, te sletio vozilom s ceste na poljoprivrednu površinu, gdje je ostavio vozilo i pobjegao.

Trojica osumnjičenika su uhićena, a ilegalni migraniti nisu ozlijeđeni prilikom slijetanja vozila. Okrivljenici su ispitani u ovom državnom odvjetništvu te je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njih odredi istražni zatvor što je sudac istrage prihvatio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije