Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Trogodišnji Noa treba sretan Božić, ali i sigurniju budućnost

Trogodišnji Noa, koji je ostao bez roditelja, s djedom Željkom Kišem
Nikola Čutuk/Pixsell
21.12.2012.
u 12:08

Dječak, koji je u samo godinu dana ostao i bez mame i bez tate, živi s bakom i djedom

Humanitarna akcija za malenog Nou Utješinovića kojemu je otac Damir preminuo lani, a majka Danijela prije dva tjedna okuplja sve više Siščana te ljudi diljem Hrvatske. Čim su doznali za nezapamćenu i strašnu tragediju, roditelji djece iz Noine skupine Loptice u vrtiću Bubamara odmah su se angažirali kako bi mu uljepšali Božić, nadolazeći 3. rođendan, ali i osigurali budućnost.

Prvo rješavanje skrbništva

Dječak, koji trenutačno živi u stanu od 20-ak četvornih metara s bakom Đurđom i djedom Željkom Kišem, pomoć i te kako treba. Naime, slijedi postupak dodjeljivanja skrbništva, nakon čega će se uplaćena sredstva moći i koristiti.

– Ne znamo kako mu reći da majke više nema i da se nikada neće vratiti. Sada je već dugo bez nje, nakon deset dana prvi put ju je sanjao i plakao. Ako ne budemo pogodni za skrbništvo zbog dobi i životnih uvjeta, tu su i Noini mladi teta i tetak. U svakom slučaju svi ćemo zajedno pomagati – kaže djed Željko, zahvalan za sve što je do sada učinjeno. Roditelji su pokrenuli Facebook-grupu “Sretan Božić Noa” koja je dosad skupila više od 4000 članova, a s tetama i vrtićem Sisak Stari na noge podignuli brojne pojedince i poduzetnike dobra srca. Već je prikupljeno mnoštvo stvari i igračaka te znatna financijska sredstva, a sve će biti uplaćeno na Noin novi kunski štedni račun 2402006-8702189573 u Erste banci na koji se pomagati može i dalje s napomenom “Donacija za Nou”.

– Financije su najbolji način za dalje kako obitelj u malom prostoru ne bismo zatrpali sa stvarima. Taj je novac Noi jako važan za sve što ga u životu čeka jer će državna pomoć moći pokriti samo ono najnužnije. Akcije će se nastavljati i nakon blagdana, a neki su se roditelji već obvezali da će trajno uplaćivati sredstva svaki mjesec – kaže glavni pokretač Ivica Deklman. Uz njega, tu su Jelena Agarević Pranić, Una Jurišić, Dražen Šolić i ostali roditelji.

– Sve je počelo od vrtićke skupine. Vrijeme je darivanja, ali odaziv donatora je iznenađujuće velik – kaže Jelena.

Na tržnici u subotu

Baki i djedu za Božić uručit će manji dio novca i pristigle darove. Također, humanitarnu akciju imat će u subotu na gradskoj tržnici Kontroba, gdje će između 8 i 12 sati građanima dijeliti kobasice i kuhano vino te i na taj način prikupljati donacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije