Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Trogodišnjak, novi član Mense, ima kvocijent inteligencije kao Bill Clinton

clinton
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
18.02.2010.
u 14:21

“Znao je brojati do 20 i prije nego što je navršio dvije godine, a znao je abecedu i boje“, kazala je dječakova majka. “On je kao spužva, sve što mu kažeš, odmah upije i zapamti“, naglasila je Lynn Goldstraw, a prenosi Daily Mail.

Dječak William Potter iz Staffordshirea u Velikoj Britaniji postao je jednim od najmlađih članova Mense. Njemu su tek tri godine, a već uspješno rješava matematičke zagonetke, uči kineski i španjolski, ali najviše voli čitati autokarte dok se vozi s ocem Davidom Potterom i majkom Lynn Goldstraw.

William Potter je na testu inteligencije osvojio čak 140 bodova, čime je svrstan u najinteligentnije osobe na svijetu te je automatski postao član Mense. Drugim riječima, ima inteligenciju kao (odrasli) Bill Clinton.

“Znao je brojati do 20 i prije nego što je navršio dvije godine, a znao je abecedu i boje“, kazala je dječakova majka. “On je kao spužva, sve što mu kažeš, odmah upije i zapamti“, naglasila je Lynn Goldstraw, a prenosi Daily Mail.

Organizacija Mensa odbila je dati oojedinosti testa koji je riješio maleni William, no istaknuto je kako je dječak tamo gdje je prosjek 10, ostvarivao 17 bodova.

William je znanje počeo stjecati boraveći s majkom koja vodi trgovinu igračaka i pomažući joj u slanju paketa.

Postoji samo 30 članova Mense koji su mlađi od deset godina.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
14:39 18.02.2010.

Intelegencija sama po sebi nije nuzno nesto pozitivno.Visoko intelegentna osoba moze biti vrlo zla,sebicna i destruktivna.Pogledajmo samo sva ta oruzja ,od kalisnjikova pa do A-bombe ,koja su intelegentni ljudi kreirali. Ja bih rekao da mudrost rangira vise od intelegencije a na prvo mjesto bih stavio sposobnost osjecaja za druge( srce)

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
14:59 18.02.2010.

hrpa gluposti u članku, Mensa je prikazana kao neka vrsta masonske tajne organizacije, uspoređuju se djeca i odrasle osobe (zašto baš Clinton?), a što kaže Marsijanac, inteligencija ove vrste koja se mjeri testovima Mense ne znači gotovo ništa za budući uspjeh i zadovoljstvo u životu... I da, svaki roditelj zna da njegovo dijete upija kao spužva...

OB
-obrisani-
14:34 18.02.2010.

Dajte ga nekome za savjetnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije