Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška godina
Povratak na članak

Tri moguća scenarija završetka rata u Ukrajini: 'Bit će onako kako želi Zapad'

– Ako napustimo Ukrajinu, Ukrajinci će se nastaviti hrabro boriti, ali deseci tisuća će izginuti, a Putin će na kraju pokoriti cijelu zemlju – upozorava američki general Philip Breedlove

Komentari 96

TI
Titoje
13:04 15.01.2024.

nigdje kod nas nema ogromne vijesti s bojišta o uništenju ruskih zrakoplova A-50 i Il-22 koje je potvrdio i vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ukrajine. Prema njegovim riječima, zračne snage su uništile dalekometni avion za radarsko otkrivanje A-50 i centar zaa kontrolu zraka Il-22. Usput, cijena visokosofisticiranih A-50 kojih rusija ima samo 10 komada, je od 330 mil.USD pa na više!

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
13:05 15.01.2024.

Izgleda da će ovo biti boks fight preko 12 rundi. Neke idu u korist agresora neke runde u korist branitelja. Važno je samo pomisliti što geostrateški znači za zapad ako bi Rusija pobjedila i okupirala Ukrajinu. Prvo, imali bi milijune dodatnih izbjeglica. Drugo Rusija bi pridobila ogromne resurse i veliku geostratešku prednost. Rusija i ne mora odmah napasti ali će uvijek vrebati. Imati će još više topovskog mesa u smislu zarobljenih Ukrajinaca u Rusiji nema ono "ne želim na front ovo, ono..." ideš na front posebno ako si iz nekog vazalskog naroda. Tada bi Rusija kontrolirala glavninu proizvodnje žitarica i time ucjenjivala treći svijet i huškala protiv zapada. Okupacija Ukrajine nije samo stvar Ukrajinaca već je to samo mali korak za Ruse za dominaciju nad europskim zapadom.

VL
PE
perun
13:12 15.01.2024.

rusi izvještavaju o sve masovnijim napadima ukr.dronova koji napadaju u skupinama po 2-3 i više dronova,tj. jedan baca granate ili udara izravno u metu, drugi snimaju i po potrebi dokrajčuju metu. rusi govore da na razini svakog ukr.voda postoji tim operatera dronova i da Ukrajinci nemilice udaraju po ru vojsci i uništavaju je, što potvrđuju stotine video snimki

VL
Avatar Korto Malteze
Korto Malteze
12:56 15.01.2024.

Svi koji likuju nad poteškoćama Ukrajine žele prikazati Rusiju kao da je imuna na probleme koje se tiču istih stvari. Kao da je to u redu što Rusi svaki dan gube 900-1000 ljudi. Zato što je u 2. svjetskom ratu poginulo čak 30 milijuna Rusa (definicija pirove pobjede), sad ispada da ovi danas mogu ginuti bez problema. Nije baš tako. Istodobno se uzdaju u izdržljivost ruskog gospodarstva, a toliki radno sposobni muškarci nestaju svaki dan. Također, ruska propaganda ismijava to što Ukrajina ovisi o stranoj pomoći, a Putinova "velesila" se opskrbljuje iz Sjeverne Koreje i Irana.

VL
PA
partijaner
13:15 15.01.2024.

Švedska podiže vojnu spremnost jer kažu da je realna opasnost rat s rusijom, njemačka također, a Poljska da ne govorimo-njihova vojska je sada najjača u EU! svima je motiv isti : crno-crvena opasnost iz rusije!

VL
SY
Syndrom
13:18 15.01.2024.

zapad neće i ne može dozvoliti rusiji da otme dio Ukrajine jer je svima jasno da ako to prođe, Kina nakon toga napada Tajvan i kreće 3.svj.rat

VL
BA
bavovna
13:07 15.01.2024.

sve ovisi o USA paketu pomoći-ako USA odobri očekivani vojni paket od 50-60 mlrd.USD, onda je ishod samo jedan-skori vojni poraz rusa u Ukrajini. Bez toga će se rat otegnuti na još par godina jer će EU sama morati pojačati vojnu proizvodnju da pomogne Ukrajini, a za to treba vremena. Kakogod, poraz rusije je neizbježan!

VL
KB
ki bi da bi
13:23 15.01.2024.

rusija puca po šavovima, 20% moskovskog okruga nema grijanja jer su pukle cijevi, također nema ni vode jer su popucale cijevi od zime. ruski civilni zrakoplovi svaki dan ostaju na zemlji zbog kvarova, a stvaraju se čak i redovi za benzin. što je još smješnije, vlada i nestašica jaja usprkos ogromnim prostranstvima gdje bi rusi mogli uzgajati milijarde kokoši...pa uvoze jaja iz turske od kojih je svako 5-.o zaraženo ptičjom gripom ili salmonelom

VL
Avatar El Indio
El Indio
23:48 15.01.2024.

Bit ce onako kako zele Ukrajinci. Da je njima do Rusa Janukovic koji je lagao na izborima bi i danas bio diktator Ukrajine

VL
DU
Deleted user
13:43 15.01.2024.

Zašto ste protiv Miroslava čovjek se smrzava u rovu pokraj Avdivke i jede paštete kojima je rok trajanja odavno istekao još nas usput izvještava zato Miroslava samo tako Putin te neće zaboraviti na Kamčatki ćeš dobiti daću u kojoj ćeš nas bez nogu i ruku dočekivali i zato živio naš hrabri Miroslava.

VL
Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
13:32 15.01.2024.

Zapad nikad neće napustiti Ukrajinu jer bi nakon nje na red došla neka druga država u Ruskom okruženju vjerovatno neka iz NATO pakta a to bi značilo slanje svojih vojnika u rat.

VL
OT
otrovnijezik
14:36 15.01.2024.

Tek kada Rusi pristanu na američke baze na Krimu onda tek s njima treba sjesti za stol i pregovarati o Ukrajini.

VL
BR
Brankko
15:27 15.01.2024.

Nekakvo "ustupanje" dijela teritorija Ukrajine ne bi smjelo uopće biti razmatrano. -- Putin uzima dio Ukrajine, Krim. I što je bilo poslije? On hoće cijelu Ukrajinu, pa ne uspjevši u tome, "anektira" okupirane dijelove Ukrajine. I očito tu ne staje. Dakle nikakvo "ustupanje" teritorijja okupatoru koji ne priznaje međunarodne ugovore koje je njegova država potpisala, okiupatoru koji ne priznaje postojanje države Ukrajine, okupatoru koji ne priznaje postojanje ukrajinskoga naroda, okupatoru koji ne priznaje postojanje ukrajinskoga jezika.

VL
FI
Firange
08:00 16.01.2024.

naravno da sve ovisi o zapadu, ne može se mala Ukrajina sama i bez oružja boriti protiv 2.vojske svijeta! kobna greška u ukr.povijesti je što je vjerovala jamstvima rusije 1994. kada im je prepustila više tisuća nukl.projektila, u zamjenu za rusko priznanje granica Ukrajine, zajedno s Krimom. koliko vrijedi ruski potpis vidjeli smo po rukoj okupaciji Krima 2014. pa na dalje...

VL
PV
prcko.vita
13:02 15.01.2024.

Kada će Plenki i Zoki da vjese na banderi kao izdajnici jer su silne milijarde uložili u de facto nove avione iako svi znamo i vidimo da se moderni ratovi vode dronovima? Do kada mislimo šutjeti i praviti se da ne vidimo ono što cijeli svijet vidi?

VL
KR
Krug
17:45 15.01.2024.

Opa, eto napokon čitamo istinu da je u Bakhmutu poginulo puno ukrajinskih vojnika. Nije ni čudo da im je proljetna protuofenziva propala. Nije ni čudo da u zadnje vrijeme sve više i više vidimo snimke iz Ukrajine o prisilnoj mobilizaciji. Čak i žene mobiliziraju. Tako to ide kada se prodaš Americi.

VL
Avatar TatankaYotanka
TatankaYotanka
15:50 15.01.2024.

Čista propaganda ! To gledamo već od početka rata, Putin bolestan, Putin umire, ruska vojska nema streljiva. A gle čuda svakim danom Ukrajina ima manje teritorija. Svakom imalo normalnom je jasno da Rusija taj rat ne bude izgubila, oni to to ni ne zovu ratom, to je tek neka operacija, nema masovnog mobiliziranja u Rusji, obično su tu dobrovoljci. A zamislite da Rusija krene otvoreno u rat, da mobilizira 10 mil vojnika , šta bi ostalo od Ukrajine ? Taj rat je rat strategije, jedni i drugi igraju na kartu iscprljivanja. No pa da vidimo tko će prije da bude iscrpljen ! Kako vidimo Ukrajina trenutno gadno kašlje. Dolaze izbori, svima polako postaje jasno da će tijek rata ovisiti o izborima. Mnogima jasno ako pobijedi Trump da će rat da presatane. Osobno navijam za pregovarački stol i mir, krvoproliće ne bude završilo ovaj rat ! I hajde da se konačno svi malo prizemljite i shvatite da Vam propaganda i mržnja, nestrpnost ne budu pomogli u ovom ratu. Realnost na terenu je sasvim drugačija ! Mediji su cenzurirani, piše se ono što je dozvoljeno. Mnogo istine je zabranjeno i kak vidim tu se neki baš gadno lože na tu propagandu. Nadam se da mnogi od Vas shvaćaju da Ukrajina ima oko pola mil mrtvih, Rusa isto toliko , a realno gledano tko je veći, koga ima više ? Kako Ukrajina može pobjediti ? Pa ne može ! A za pregovarački stol ne žele - čine samoubistvo , za koga ?

VL
NI
niko63
16:28 15.01.2024.

Ne postoji baš nikakva šansa da Ukrajina pobjedi u ovom ratu, što više Zapad pomaže i šalje oružja to više Ukrajinaca, naravno i Rusa gine i samo produžuje agoniju. Naravno cilj Amera i Britanaca je upravo to da izgine što više Slavena i da se umanji snaga Rusije.

VL
FR
Franjo2023
14:46 15.01.2024.

Rusija ne moze izgubiti ovaj rat ni po kojoj osnovi. Ukoliko se truli zapad ne dozove pameti raspast ce se na elementarne djelove.

VL
AN
AnimaTor
13:33 15.01.2024.

Ukraina gurnuta u rat za intrese Amerikanaca. Tko profitira u ovom ratu ?Samo Amerikanci. Svi ostali su gubitnici , EU , Ukrajina a i Rusija. Žalosno kako su Ameri gurnuli Ukrajince u rat do posljednjeg Ukrajinca.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.