Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promiješane karte u Agrokoru
Povratak na članak

Trgovački sud smanjuje pravo glasa roll-up kreditora i dijela dobavljača?

Sud otvorio mogućnost promjene skupine vjerovnika zbog žalbi te težnje da se nagodba donese uz postojeće stalno vjerovničko vijeće

Komentari 13

PR
prajdali100
09:13 15.02.2018.

Ima li ovaj tip ikakvog stida, morala, časti.....ičega !!? Gnjida.

VL
DU
Deleted user
08:52 15.02.2018.

Ako si dužan banci ili državi tu je sud Fina fiškali i dobro naoružana policija da ti uzmu sve što imaš. Ako je Agrokor dužan tebi onda sud određuje da nemaš pravo glasa.

VL
Avatar anlaser
anlaser
09:29 15.02.2018.

Nakon svih promašenih poteza, mutnih poslova i tlačenja uhljebi i dalje zaobilaze istinu. Svak vam je kriv a pljačkaška organizacija i dalje radi na svoju korist. Država se nije smjela upletati u Agrokor koji je trebao otići u stečaj a a 30-40 čelnih ljudi je trebalo završiti u zatvoru uz oduzimanje mutno stečene imovine.

VL
Avatar southman
southman
08:48 15.02.2018.

Kakav sud ?? Hrvatski sudovi !? hahahahaha...

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:03 15.02.2018.

meni je bezveze od početka bila igra da oni koji su dali neki novac, ovi američki lešinari, da baš oni koji su se u prvom redu već i naplatili u velikoj mjeri, i dalje imaju presudnu težinu u vjerovničkom vijeću. još kad bi sud sva povezana agrokorova društva odrezao jako, sami bi pravi vjerovnici, oni koji su uložili svoj novac, u bitnome odlučivali. ovo inače nije stečaj, al će se voditi igra baš po tim pravilima. i da, rusi se vraćaju. preveliki su novac bacili agrokoru, da bi samo oni ostali bez ičega. a i upitna je cijela priča oko agrokora bez da se riješe takvi dugovi. bio tu lex ili ne.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
13:22 15.02.2018.

Još jedna pobjeda Hrvatske i njenog pravosudja. Problem je samo u tome što roll-apaši su ugovorom o kreditu ugovorili nadležnost medjunarodne arbitraže, koja baš neće puno respektirati hrvatski pravni sustav. Sam ugovor o roll-up kreditu je više nego upitan, jerr se njime uprednošćuju kreditori i za svoja ranija potraživanja, pa će domicilni dvonožni papkari još jednom svojom kožom platiti znanje i umijeće svijih vjerodomoljubnih vlasti. Ništa novo u toj našoj neovisnoj, demokratskoj i prosperitetnoj državi Hrvatskoj vjerodomoljubni papkari, zar ne?

VL
DU
Deleted user
08:03 15.02.2018.

Svi vjerovnici agrokora koji imaju nenaplacena potrazivanja moraju moraju biti ravnopravni u vjerovnickom vijeću.....a dalićikino i ramljakovo pravilo jednima sve drugima ništa je protivno svim zakonima države ako je država hrvatska ako nije briselska pokrajina za turizam.....

VL
AV
Avaz
09:06 15.02.2018.

Sud Hdz je jedini koji vrijedi u HR. Zar to nije vidljivo iz svega. Oni određuju ko su domoljubi ko može pljačkati a na kraju i ko je nevin!

VL
BO
boris
08:51 15.02.2018.

postalo kao slogan da u hr nista ne funkcionira i uvijek je tako i hahaha, ali ozbiljno je to da i dalje vlada drzavna kradja

VL
NO
nogogaz
07:58 15.02.2018.

O čemu ti to!? Pa u lipoj našoj EU i međunarodno pravo i zakoni nisu iznad balkanskih... Fino če sabor izjavit kako je je iznad njega samo Bog i to je to.... Ma kakav EU sud...nemoj bit naivan! Pa Junker se opet zaljubia u Plenkovića...a ne u kolindu, zato ljubomora....

VL
DD
Domoljub Domagoj
07:53 15.02.2018.

Kad EU presudi LEX Agrokoru.....pa da se divimo.

VL
DU
Deleted user
08:34 15.02.2018.

Jesenti milu bigulicu, to s Agrokorom i oko njega jesu masovne gospodarasko-političke igre bez granica s tisućama raznovrsnih igrača. U tom prepletanju najraznovrnijih interesa lako je izgubiti se i takvim vrhunskim lumenima kao što su naša banskodvorska ekscelencija Andrjuša i desna mu ruka gospoja Dalić Matinka, a da se i ne govori o pikzibneru Jandroković Gogi od milja zvanom Njojo. Tja, kaj se more, tak' je kak' je. Sve bi bilo kudikamo bolje i učinkovitije kad bi o Agrokorovoj sudbini odlučivali oporbeni lumeni u liku i djelu Grčić dr. Branje, Hajdaš udanoga Dončiić dr. Sinkea, Maras Goge i Jakovina Tička. Ili pak u liku i djelu nepotkupljivih muževa Vrdoljak Iveka, Sinčić Iveka, Pernar Iveka i nezaobilaznoga gospodarskog stručnjaka Bulj Mireka. To bi tek bio festival demokracije i gospodarskog procvata. Mašala.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.