Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJENA PRIJE PRESUDE Gradsko vijeće Slatine zaprimilo prijedlog vijećnika o izglasavanju nepovjerenja optuženom zamjeniku gradonačelnika Branku Šimunoviću

'Trebaju li zbog prijava odstupiti i predsjednik Mesić i premjer Sanader?!'

20.12.2008.
u 13:43

Nakon što je 11 vijećnika 15. prosinca uputilo Prijedlog Gradskom vijeću Slatine za iskazivanje nepovjerenja zamjeniku gradonačelnika Branku Šimunoviću - 'zbog aktualnih događanja u svezi sa podnesenom kaznenom prijavom protiv istoga'...pismom gradonačelniku Ivanu Roštašu reagirao je Šimunovićev odvjetnik Vladimir Gredelj upozoravajući slatinsku gradsku vlast da tim činom krši članak 28. Ustava Republike Hrvatske ('Svatko je nedužan i nitko ga ne smije smatrati za kazneno djelo dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja').

Necivilizacijska inicijativa
U pismu odvjetnik Gredelj podsjeća gradonačelnika na društvene sustave u kojima su interesi politike i ideologije bili ispred građanskih prava ističući da je inicijativa za smjenu B. Šimunovića duboko necivilizacijska poglavito što se radi o anonimnoj kaznenoj prijavi protiv njegovog branjenika.

- Pored navedenog želja mi je da se kod odlučivanja o svom dojučerašnjem kolegi sjetite kako Vi, i ostali potpisnici Prijedloga, već sutra možete biti 'nagrađeni' jednom 'anonimkom' od nekoga kome ste se zamjerili ili kako bi to narod rekao, od nekoga kome ste 'stali na žulj'. Hoćete li svi tada odstupiti sa svojih dužnosti? Trebaju li odstupiti i predsjednik Mesić i premijer Sanader, predsjednik Sabora i mnogi drugi ugledni građani na istaknutim pozicijama diljem 'Lijepe naše' zbog prijava podnijetih protiv njih - piše odvjetnik Vladimir Gredelj.

Javne osobe trebaju štiti Ustav RH
Odvjetnik optuženog B. Šimunovića upozorava da se kaznena prijava u Republici Hrvatskoj, suprotno intenciji zakonodavaca, već duže vrijeme zloupotrebljava sa ciljem eliminacije ili pak difamacije političkih, poslovnih i inih protivnika. Gredelj podsjeća kako bi svi građani, poglavito javne osobe na istaknutim položajima, trebali dosljedno poštivati Ustav Republike Hrvatske i štititi elementarne civilizacijske tekovine građanskog društva među kojima poštovanje osobnog i obiteljskog života, dostojanstva, ugleda i časti, treba imati poseban značaj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije