Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon o pdv-u
Povratak na članak

Trebaju li banke izdavati račune? Na financijske transakcije PDV se ne plaća

PDV se naplaćuje za izdavanje potvrda o stanju depozita, ovjera i izvještaja vezanih uz račune, prijepisa dokumenata...

Komentari 5

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:54 10.07.2014.

Neznam odgovor na to o "našim" bankama....Ali znam da je gospodin Orban (premijer Mađarske) naredio bankama da građanima moraju vratiti 2-3 milijarde eura....zbog nezakonitih radnji.....Naš Orban šuti...Zašto ?????

VL
DU
Deleted user
08:40 10.07.2014.

Postavljam sljedeće pitanje već nekoliko godina: Kako banke se vode prihod od opomena. Svojevremeno je opomena, A4 list papira s tri rečenice naplaćivan 50kn. Dobili bi ga svaki put kad bi tri dana kasnili s uplatom rate. Neke banke su išle tako daleko da bi i opomenu slale i jamcima a svaka je koštala 50kn. Postavio sam ovo pitanje Narodnoj banci, a oni su mi odgovorili da se javim u banku koja mi je opomene slala!

VL
Avatar airbizz
airbizz
18:04 10.07.2014.

sva trgovačka društva koja premaše 150 tisuća kuna prometa godišnje ulaze u sustav pdv-a.što je banka?društvo ili ne?

VL
Avatar Daruvar_
Daruvar_
10:34 10.07.2014.

Dujase, zašto se nisi javio Poreznoj upravi i prijavio prekršaj?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.