Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Treba do kraja istražiti Kujundžićevu imovinu, ali i sumnje da je na udaru interesnih skupina

Ministar Kujundžić na konferenciji za medije objavio da je dao mandat na raspolaganje premijeru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
28.01.2020.
u 20:01

Je li Kujundžić šlampavi poštenjak ili njegove “pogreške” prikrivaju nesklad primanja i imovinskog stanja i je li Plenković obezvrijedio značaj imovinskih kartica

I ode još jedan ministar zbog dojma nakon pogrešno ispunjene imovinske kartice. Mediji pišu, a premijer smjenjuje. Do kada tako!? Slučaj Kujundžić smjenom nije zaključen. Javnost ima pravo znati je li on doista, kako tvrdi, samo šlampavi poštenjak ili su propusti u ispunjavanju kartice namjerni radi prikrivanja nesklada između obiteljskih primanja i imovinskog stanja. To treba dovesti načistac, bilo zakonom o porijeklu imovine ili bez njega, bilo Porezna uprava ili neka druga institucija, kako u ovom tako i u drugim slučajevima, na čemu s pravom inzistira i sam Kujundžić. To je u općem interesu, a ne da stalno “psi laju, a karavane prolaze”.

Nije proradio instinkt

Milan Kujundžić je i sam priznao svoje administrativne pogreške i Povjerenstvo za sukob interesa ocijenit će težinu tih propusta, ali, kako su, na žalost, logistički podcijenjeni, za to će im trebati vremena. Načelno, puka pogreška u ispunjavanju kartice ne bi trebala biti razlog za smjenjivanje, kao što nije bila u brojnim slučajevima, pa je tako svjež primjer glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića. U slučaju Željka Lackovića čak ni utvrđeni sukob interesa nije bio razlog za smjenu tog člana DSV-a!? Iako, čudesno je to da, ne politički već običan instinkt nije obavio svoje. Nije li već nakon prve afere s ispunjavanjem kartica, svaki ministar triput trebao pregledati svoju. Većina novih ministara konzultirala se s Povjerenstvom za sukob interesa, kako je za N1 istaknula njegova predsjednica Nataša Novaković. Ali i dodala kako su se nudili Vladi i Saboru, ali nisu dobili odgovor. I sada se premijer čudom čudi “zabrinjavajućem fenomenu koji je u ovoj Vladi izražen, a to je da se svako toliko u medijima jako krene tresti ministre”.

Cijeli članak pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Nešto se dogodilo u posljednjem trenutku, bljesak, jato galebova

>> Afera ne bi ni bilo da se vlast brine o prevenciji korupcije

>> Ostavka ili smjena 13 ministara, samo Pejčinović otišla za tajnicu Vijeća Europe

>> Plaćene pripreme pomodarstvo ili način smanjenja stresa učenika

>> Kutija cigareta poskupjet će 2 kune, tekućine i do 1000%

>> Bez poticaja za gradnju hotela sa 4* neće biti ni investicija

Ključne riječi

Komentara 16

VI
Vidra72
21:32 28.01.2020.

Svaka vlada ista , ko i političari . Čast izuzecima , al ih je , nazalost, malo

MM
mmaraci4
21:35 28.01.2020.

Treba istražit imovinu onog krkana špiljka u Novom Vinodolskom,krkana mesića itd...

JU
Jugonostalgičar
23:49 28.01.2020.

Onaj osjećaj da je ovo lopovska država koju je SOP (Stranka opasnih namjera) stvorila samo zato kako bi je mogla opljačkati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije