Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cestovni prijevoznici nezadovoljni:

'Tražimo dozvole slobodnog prometovanja na barem četiri prijelaza'

Gužve na ulasku u Hrvatsku na graničnom prijelazu Pasjak
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
10.02.2021.
u 07:11

Zatražili su ishođenje dozvole slobodnog i neograničenog prometovanja na barem četiri granična prijelaza. Predložili su da to budu Dubrava Križovljanska, Trnovec, Rupa i Pasjak

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika nezadovoljna je novim uređenjem prometovanja na potezu A5 prema graničnom prijelazu Petišovci (Mursko Središće). 

- Prividnom liberalizacijom korištenja tog graničnog prijelaza nakon 18 mjeseci ograničavanja prometa, konkretno se ništa ne rješava, niti se prekida izolacija prijevoznika iz središnje Hrvatske i Slavonije - kažu prijevoznici koji upozoravaju na nelogičnosti i diskriminatorne odredbe nadležnih slovenskih tijela, pa traže od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture konkretne poteze. 

Zatražili su ishođenje dozvole slobodnog i neograničenog prometovanja na barem četiri granična prijelaza. Predložili su da to budu Dubrava Križovljanska, Trnovec, Rupa i Pasjak.

- Do danas još nije poznato da li je ovo novo uređenje koje je na snazi od 9. veljače 2021. rezultat pregovora našeg i slovenskog ministarstva ili rezultat jednostrane odluke slovenske strane. U svakom slučaju, ovako prividno rješenje i dalje diskriminira centralnu Hrvatsku, a posebno grad Zagreb, Zagrebačku županiju, Sisačko-moslavačku i Karlovačku županiju, koje su upućene samo nagranične prijelaze Bregana i Macelj, a istovremeno ni na koji način ne poboljšava prometnu protočnost prijevoznika iz Slavonije - ističu u Udruzi koja traži nastavak pregovora i donošenju konkretnog i pravednog rješenja kojim će se svima omogućiti normalni i jednaki uvjeti rada. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije